La Fundació Guardiola Sala inicia una col•laboració amb el Casal dels Infants en la seva primera acció social a Catalunya

21/07/2021

La Fundació Guardiola Sala, creada recentment pels germans Francesca, Olga, Pep i Pere Guardiola Sala, ha realitzat la seva primera acció de suport a una entitat social a Catalunya col·laborant amb les activitats d’estiu del Casal dels Infants. Concretament, la fundació ha finançat les places de casal d’estiu d’una vuitantena d’infants en situació de vulnerabilitat durant dues setmanes del mes de juliol, garantint-los accés al lleure i al reforç educatiu durant les vacances, així com un àpat saludable per dinar.

D’aquesta manera, la fundació se suma a la campanya “Necessitem un gran estiu” del Casal dels Infants, que pretén mobilitzar la ciutadania perquè els nois i noies que més estan patint la crisi social arran de la pandèmia puguin gaudir d’unes vacances amb activitats lúdiques i educatives. “Volem sumar esforços perquè aquests infants i les seves famílies tinguin un gran estiu. Perquè s’ho mereixen i perquè són els qui més ho necessiten”, valora en Pep Guardiola.

Pep Guardiola: “Volem sumar esforços perquè aquests infants i les seves famílies tinguin un gran estiu. Perquè s’ho mereixen i perquè són els qui més ho necessiten”

La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, assenyala la importància de comptar amb el suport d’iniciatives com la Fundació Guardiola Sala, recalcant que la situació d’emergència que ha afectat molts infants durant la pandèmia no s’ha acabat: “Cal recordar que un de cada tres infants a Catalunya es trobava en situació de pobresa o exclusió social abans de la pandèmia. Malauradament, ara les desigualtats han crescut i tindran efectes a llarg termini, i ens hem de bolcar amb els infants amb més obstacles per tirar endavant. Garantir que passin unes vacances divertides i educatives en un espai segur és molt important per al seu benestar”. 

Les activitats d’estiu del Casal dels Infants van començar el 28 de juny i s’allargaran fins a l’última setmana d’agost. Hi participaran 1.600 infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, i consistiran en casals d’estiu, colònies, campaments i camps de treball.

Visita al casal d’estiu

En el marc d’aquesta col·laboració de la Fundació Guardiola Sala, el divendres 2 de juliol els germans Pep i Pere Guardiola van visitar el casal d’estiu del Casal dels Infants al barri del Raval, on van participar en un taller sobre gestió sostenible de l’aigua amb una vintena d’infants de l’associació. 

L’activitat, dinamitzada per l’empresa tecnològica Xylem, va tenir com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de preservar els recursos hídrics, i els infants van poder analitzar mostres d’aigua de rius i llacs de Catalunya.

En Pep Guardiola i el seu germà Pere van visitar el Casal dels Infants del barri del Raval en nom de la Fundació Guardiola Sala

En Pep Guardiola i el seu germà Pere van visitar el Casal dels Infants del barri del Raval en nom de la Fundació Guardiola Sala

Reflexionar sobre les desigualtats al Pep Summer Camp

Finalment, la Fundació Guardiola Sala ha convidat aquest dimarts un dels joves que participen en el Casal dels Infants, en Tchacka Doumbia, perquè dinamitzi un taller per a 90 nois i noies del primer Pep Summer Camp, a Rialp. En Tchacka va néixer a Mali i va arribar sol a Catalunya després d’un llarg viatge quan tenia 16 anys, buscant un futur millor. Després de viure tutelat fins als 18 anys, va començar a participar en el Servei de Transició a l’Autonomia del Casal dels Infants, que ofereix a joves sense habitatge estable viure en un pis compartit i traçar un itinerari de formació i inserció social i laboral.

En Tchacka Doumbia, participant del Casal dels Infants, durant el seu taller al Pep Summer Camp
En Tchacka Doumbia, participant del Casal dels Infants, durant el seu taller al Pep Summer Camp

El taller d’en Tchacka té per objectiu sensibilitzar sobre les desigualtats socials a casa nostra a partir de la seva experiència en primera persona, abordant situacions com ara el racisme i les greus dificultats per tirar endavant que tenen molts joves davant les traves per regularitzar la seva situació administrativa.

El taller d’en Tchacka Doumbia, participant del Casal dels Infants, té per objectiu sensibilitzar sobre les desigualtats socials a casa nostra a partir de la seva experiència en primera persona

Aquesta activitat segueix en bona part la metodologia del programa L’escola suma del Casal dels Infants, que realitza tallers de sensibilització i accions d’aprenentatge i servei relacionades amb les desigualtats socials a l’alumnat d’escoles i instituts de Barcelona i l’àrea metropolitana. Els tallers els dinamitzen joves que participen en el Casal dels Infants, com el mateix Tchacka,  compartint la seva experiència de vida i fent reflexionar els nois i noies a través de dinàmiques que generen debat. 

Tu també pots fer possible que garantim un gran estiu a 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat

Fes un donatiu

Fes voluntariat

NotíciaLa Fundació Guardiola Sala inicia una col•laboració amb el Casal dels Infants en la seva primera acció social a Catalunya