Generacions entreteixides per la inclusió

27/03/2018

“El hilo del Casal”, el grup de dones del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet que participa en el Casal Familiar i que a través de la costura comparteix un espai de creixement col·lectiu, va rebre el dissabte 24 de març una visita molt especial: la de participants de l’associació Amics de la gent que tenien molt interès en conèixer-les.

Aquestes persones grans, també colomenques, es reuneixen un cop al mes en un espai públic per cosir la peça de vestir que dóna nom a l’activitat: “Les bufandes de la iaia”. I és que de bufandes n’hi ha moltes, però com les de la iaia cap, com expliquen a l’entitat. Sobretot per l’objectiu que tenen entre fils: trobar un espai de socialització que disminueixi el risc de soledat i marginació social en la tercera edat.

Participants d'Amics de la gent gran i del Casal dels Infants cosint juntes
Dones d’Amics de la gent gran i del Casal dels Infants cosint juntes.

Aquest mes l’espai que han trobat ha estat la Caseta del barri del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet, on els dissabtes famílies i infants de l’associació comparteixen activitats comunitàries amb el veïnat. I s’hi van trobar les dones d’”El hilo del Casal”: “Vam compartir una estona meravellosa, senzilla i màgica. Un cop més, la costura va unir generacions, cultures i sabers”, explica la Bea Hernán, educadora del Casal Familiar.

Dues generacions posant fil a l'agulla a una amistat.
Dues generacions posant fil a l’agulla a una amistat.

La unió de cultures  es va poder tastar compartint l’esmorzar, que combinava dolços típics de la Índia i el Pakistan fets per les dones del Casal dels Infants amb mantecados portats per la gent gran. M’és enllà d’aquest intercanvi, però, la trobada va ser una experiència real de convivència que reivindica la diversitat del barri i les activitats comunitàries.

Havent posat fil a l’agulla a la seva amistat, tots dos grups tenen clar que seguiran compartint experiències.  De fet, ja han aparaulat una propera trobada en què les dones d’”El hilo del Casal” ensenyaran a les persones d’Amics de la gent gran les seves creacions tèxtils.

NotíciaGeneracions entreteixides per la inclusió