Giving Tuesday: un dia per ser solidaris

25/11/2020

 

La solidaritat és un valor que ens defineix, s’ha demostrat en nombroses ocasions i durant aquests darrers temps de pandèmia, i al Casal ho podem veure en el suport que rebem de totes les persones que feu possible que continuem acompanyant als infants i famílies que més ho necessiten. 

S’acosta la 6ª edició del Giving Tuesday, un dia dedicat a donar als altres i a ser solidaris, i aquest any al Casal ens hem proposat un repte: aconseguir equipament tecnològic pel reforç escolar de 60 nens i nenes en situació d’alt risc. 

Tu també pots formar part del #GivingTuesday de moltes maneres, en aquest article t’expliquem en què consisteix aquest moviment global i com participar-ne. 

Què és el Giving Tuesday? 

El #GivingTuesday es un moviment mundial, sense ànim de lucre, que promou accions solidaries de les persones. Es tracta d’un dia per pensar en els altres i promoure l’altruisme col·laborant amb projectes solidaris. El #GivingTuesday vol celebrar l’acció de donar, movilitzant ciutadans, organitzacions i empreses perquè participin en aquest gran dia de la solidaritat i estendre-la després a tots els dies de l’any. 

Aquest any el #GivingTuesday es realitza el dia 1 de desembre, però quan va començar aquest moviment solidari

Com va néixer el Giving Tuesday?

El #GivingTuesday (dimarts per donar) va néixer als EEUU l’any 2012, com a alternativa al Black Friday i el Cyber Monday, que promouen les compres d’abans de Nadal. La primera edició ja va ser tot un èxit i milers de persones es van unir a aquesta crida de la solidaritat

Tres anys més tard, al 2015, el moviment #GivingTuesday va arribar a Espanya,  aconseguint uns resultats espectaculars (405.000€ destinats a més de 260 projectes socials) i una gran repercussió (trending topic durant 5 hores). Al 2019 més de 70 països van participar al dia de la solidaritat i el hashtag #GivingTuesday va ser trending topic durant 11 hores. 

Quin és l’objectiu del Giving Tuesday? 

L’objectiu de #GivingTuesday és que la solidaritat tingui un dia per ser celebrada arreu del món, i que les persones siguem conscients de la importància de donar i ajudar-nos els uns als altres. Adonar-nos del que tenim, estar-ne agraïts i compartir, fent créixer més i més el cercle de la solidaritat. 

Per què ser solidaris? 

Aquests darrers mesos, amb la situació de crisis sanitària mundial, hem après que només amb la solidaritat i la participació de tots i totes podrem aturar aquesta pandemia i paliar-ne les conseqüències. 

Els infants, joves i families més vulnerables han vist agreujades les desigualtats que ja patien, deixant-los en una situació d’alt risc. Ara, més que mai, les entitats socials necessitem tot el teu suport.  

Ademés, sent solidaris generem emocions positives, contribuïm a millorar la vida de les persones que més ho necessiten, fomentem la generositat i transmetem valors als més petits de la casa. 

I segurament t’estàs preguntant: Com puc ser solidari i formar part del moviment global #GivingTuesday?

Maneres de ser solidari i col·laborar

Pots unir-te al moviment #GivingTuesday 2020 de moltes maneres: 

  • Dona roba, joguines o material que ja no necessites a alguna causa solidaria
  • Regala el teu temps fent voluntariat 
  • Col·labora amb els projectes socials 
  • Dona sang 
  • Crea i posa en marxa una acció solidària amb la teva família, amics… 
  • Participa en algun dels esdeveniments solidaris organitzats pel #GivingTuesday
  • Difon el missatge a les xarxes socials utilitzant el hashtag #Giving Tuesday per animar a altres persones, organitzacions i empreses a sumar-se al dia de la solidaritat. 

En aquesta pàgina hi trobaràs més informació. 

Com col·laborar amb el Casal dels Infants? 

La situació derivada de la crisi de la covid-19 ha posat de manifest la situació de greu vulnerabilitat en que es troben milers de nens, nenes i famílies en risc d’exclusió al nostre país. 

Aquest 1 de desembre, unin-te al #GivingTuesday 2020, la teva solidaritat pot marcar la diferència per al present i futur de molts nens i nenes. 

NotíciaGiving Tuesday: un dia per ser solidaris