Institucions públiques i entitats socials reforcen el seu compromís per la convivència intercultural a Salt

29/03/2019

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, i representants de la Generalitat, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i de les entitats socials Fundació SER.GI, Vincle, Fundación Atenea, Caritas, Fundació Ramon Noguera i el Casal dels Infants van signar l’11 de març l’acta de renovació de l’Espai de Relació Institucional (ERI), que inclou un acord per reforçar el compromís per la convivència intercultural a Salt

Els Espai de Relació Institucional donen suport i sostenibilitat als processos comunitaris desenvolupats a cadascun dels 31 municipis que integren el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), impulsat per l’Obra Social “laCaixa”. L’ICI fomenta la interacció i la convivència en zones amb una diversitat cultural significativa per generar cohesió social, potenciar les relacions intercultuals i l’apoderament comunitari.

A Salt, l’ICI es desenvolupa juntament amb l’Ajuntament, el Consorci de Benestar Social Gironès Salt i el Casal dels Infants (com a entitat que implementa el projecte). Amb la renovació de l’Espai de Relació Institucional (ERI), les entitats signants es van comprometre a continuar treballant de forma col•laborativa i garantir la sostenibilitat de l’ICI al municipi, que es porta a terme en el marc del Pla comunitari d’Infants, Joves i Famílies.

En la jornada es van compartir els avenços del procés comunitari i les accions realitzades en l’últim any, com ara la iniciativa Salt Obert per Vacances, que ofereix una programació d’activitats de lleure durant les tres primeres setmanes de juliol; els tornejos esportius en xarxa, dirigits a infants i joves; activitats familiars en el marc de la programació de l’Ateneu Popular Coma Cros; un circuit de Jocs Gegants en el marc del Mercat d’Intercanvi de les AMPES, entre altres. En total, més d’un miler de veïns i veïnes han participat en les activitats organitzades a partir de la programació comunitària intercultural.

NotíciaInstitucions públiques i entitats socials reforcen el seu compromís per la convivència intercultural a Salt