“És molt important involucrar-se amb el Casal”

26/02/2024

 

L’Ayman Tobal és veí del Raval i coneix la realitat del barri: quines dificultats econòmiques hi viuen les famílies, què implica per a moltes el fet de ser migrades –ell va arribar a Catalunya amb 10 anys– i la importància que hi hagi espais on els infants del barri trobin oporunitats per tirar endavant. Per això va decidir organitzar-se amb els companys de feina i col·laborar amb el Casal dels Infants.

 

Com vas conèixer el Casal dels Infants?

Sóc veí del barri del Raval. Moltes vegades passo per la porta dels locals del Casal al carrer Reina Amàlia, i veig els nens i nenes jugant. També me n’havia parlat algun veí que hi participa.

Per què i com vas decidir col·laborar amb el Casal dels Infants al barri del Raval?

Conec les realitats dels meus veïns. He vist que les seves condicions materials són complexes, i que els nens i nenes la sortida a aquesta complexitat només la troben a l’escola o al Casal. Realment, si volem que tinguin un futur i una vida dignes, és molt important que tinguem un lloc com el Casal dels Infants, on tenen l’oportunitat de desenvolupar-se, de jugar, d’aprendre, de tenir un espai segur.

 

L'Ayman Toulal destaca el paper clau del Casal dels Infants per als nens i nenes del barri

L’Ayman caminant pel carrer de la Reina Amàlia, al barri del Raval.

 

Quina és la teva experiència col·laborant amb el Casal dels Infants?

El que volia era anar més enllà de l’acció individual, i em vaig trobar que companys de feina volien donar suport a alguna acció social i no sabien com. Molts són de fora i no coneixen el teixit del barri. En vam parlar i ens vam organitzar per recollir joguines per als infants del Casal, el Nadal de l’any passat. Després vam veure que també podíem aportar un ajut econòmic. Vam organitzar a la nostra empresa internament una subhasta solidària d’ordinadors en desús, i el que vam recaptar ho vam donar al Casal.

Com creus que la ciutadania es pot implicar amb l’acció social de l’associació?

És important que la ciutadania sàpiga que hi ha un lloc com el Casal dels Infants, al barri del Raval i en altres que concentren els efectes de les desigualtats. És un projecte molt local i amb grans professionals que estan fent aquesta feina en el dia a dia. Que entengui que el present i el futur de les noves generacions ja està en joc a molts barris. El més important és que cadascú, com pugui, es pugui involucrar amb l’acció del Casal.

 

Tu també pots fer costat a la infància en risc a Catalunya.

Fes un donatiu aquí.

Fes-te voluntari/ària aquí.

Entrevista“És molt important involucrar-se amb el Casal”