Joves del Casal de Badalona i del Raval aprendran valors a través de la vela

29/03/2017

El Museu Marítim de Barcelona presenta el projecte Catalunya al Través 2017 en col•laboració amb l’Associació Bricbarca i l’Associació Amics del quetx Ciutat de Badalona. Es tracta de la segona edició d’un programa d’activitats al voltant de l’experiència de la navegació que es desenvolupa en diversos ports de la costa catalana. Un grup d’una seixantena de grumets, d’entre 15 i 25 anys, s’embarcaran en quatre embarcacions de vela tradicionals amb les quals viatjaran des de Palamós, fent parada a Badalona i fins a Sant Carles de la Ràpita. En cadascuna de les escales de la regata, s’hi organitzaran activitats lúdiques i esportives obertes al públic familiar. Un projecte basat en l’aprenentatge mitjançant la navegació a vela dirigit a joves, amb o sense experiència prèvia de navegació, que potencia valors com el treball en equip, la disciplina, l’esforç i la responsabilitat.
La vida a bord dels vaixells, en què tripulacions i joves treballen, mengen, aprenen i comparteixen vivències, esdevé una eina educativa de primer ordre i converteix als actors que hi participen en una veritable comunitat. En aquesta experiència, els joves aprendran la importància de la vida en grup i el respecte, a treballar en equip i a assumir responsabilitats, tot gaudint del moment i de la natura. Un tipus d’experiència formativa que porta anys funcionant en altres països amb resultats molt positius.
Els joves navegaran a bord de quatre embarcacions emblemàtiques: la goleta Far Barcelona, el quetx Ciutat Badalona, el cuter Raptus i el pailebot Santa Eulàlia, nau insígnia del Museu Marítim de Barcelona.
Les activitats organitzades al voltant de la primera edició d’aquesta regata, celebrada al març de 2016, van comptar amb fins a 1.500 participants repartits entre Palamós, Badalona i Sant Carles de la Ràpita, on van fer escala les embarcacions.
Aquest esdeveniment nàutic únic al litoral català celebrarà la seva segona edició del 7 al 17 d’abril de 2017. Catalunya al Través està organitzada amb la col•laboració de l’Associació El Moll d’Arenys, el Museu de la pesca de Palamós, el Museu de les Terres de l’Ebre, Marina Badalona, l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i Ports de la Generalitat de Catalunya, entitats que participaran en les activitats organitzades en les diferents escales de la regata per la costa catalana.

NotíciaJoves del Casal de Badalona i del Raval aprendran valors a través de la vela