Els joves del Casal, protagonistes d’una gran festa electrònica al Museu Marítim

9/05/2016

El Museu Marítim de Barcelona i el Casal dels infants han organitzat un espectacle de música electrònica al vestíbul del museu. La iniciativa, que ja s’ha posat en marxa anteriorment a Itàlia, s’anomena Invasioni Digitali i hi han participat els joves dels cursos de Formació Inicial en Electrotècnia i en Instal·ladors del Casal, que han après la part tècnica del muntatge d’un espectacle musical i han fet de “DJ’s” per animar la festa.

El projecte Invasioni Digital ha reunit a DJ’s com Wagner Pa (Ojos de Brujo) i Andy Loop que, amb el grup DJ’s Trotamundos, han format els nois i noies de Formació Inicial en Instal·ladors i Electrotècnia del Casal en la creació d’un espectacle de música electrònica.

Desprès de setmanes de preparació, la sessió s’ha celebrat al vestíbul del Museu Marítim de Barcelona, on centenars de persones que han pogut gaudir també d’un spoken word –una performance de poesia i música- i visitar l’exposició 7 històries, 7 vaixells del museu.

L’objectiu de la iniciativa, que ha coordinat el Museu Marítim en col·laboració amb els “DJ’s” professionals i el Casal dels Infants és “acostar el museu a la gent jove del barri i fer comunitat”. Segons l’educador de la Formació Inicial del Casal, Christian Pachá, això s’ha aconseguit i els nois i noies “s’han motivat molt” perquè “s’han sentit en tot moment protagonistes i han pogut posar en pràctica els coneixements de so, d’electrònica i de formats de reproducció que han après durant la seva formació al Casal”.

Durant el procés de preparació, els joves han pogut aprofundir també en els seus coneixements musicals i han visitat l’exposició del museu, on s’han inspirat per escriure diverses frases que s’han introduït a l’spoke word de l’espectacle. Per a Pachá, l’espectacle ha permès als nois treballar “de manera transversal, ja que han vist totes les parts del procés de preparació, i s’han implicat en un projecte que els uneix a altres nois i noies del barri.”

Podeu veure com ha transcorregut la jornada a Twitter i Instagram consultant els hashtags #invasió i #7vaixells.

NotíciaEls joves del Casal, protagonistes d’una gran festa electrònica al Museu Marítim