Joves del Raval realitzen un curs de manteniment de vaixells amb la FNOB

10/07/2019

Una quinzena de joves del servei Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) del Casal dels Infants va participar a finals de maig en una formació en manteniment de vaixells impartida per la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB).

 

Un grup de joves del Casal dels Infants realitzant les tasques de manteniment de vaixells en les instal·lacions de la FNOB
L’equip de la FNOB va valorar que l’adaptació dels joves a l’entorn nàutic, el seu interès i la seva actitud van ser molt positius.

 

Es tracta de nois de 14 a 16 anys escolaritzats en instituts del Raval de Barcelona que han tingut problemes d’adaptació a l’entorn escolar i manca de motivació de cara als estudis. Amb la UEC el Casal els acompanya en els mateixos instituts per reforçar les seves competències i la seva predisposició a estudiar, encoratjant-los a tenir una expectativa d’itinerari educatiu i professional i a lluitar pel seu futur.

El curs de la FNOB, de nou hores, els va permetre conèixer els diferents materials dels components dels vaixells i les eines que s’utilitzen per a les tasques de manteniment, així como familiaritzar-se amb els Elements de Protecció Individual (EPIs)  per prevenir els riscos laborals. L’experiència els va permetre conèixer un nou ofici, posar a prova les seves capacitats i explorar, en definitiva, una nova opció professional de cara al seu futur. L’equip de la FNOB va valorar que l’adaptació dels joves a l’entorn nàutic, el seu interès i la seva actitud van ser molt positius.

NotíciaJoves del Raval realitzen un curs de manteniment de vaixells amb la FNOB