Joves del Casal dels Infants treballen al Tast a la Rambla

7/06/2024

Joves del Casal dels Infants treballen a la desena edició de Tast a la Rambla, la Festa de la Gastronomia de Barcelona que se celebra del 6 al 9 de juny a la plaça de Catalunya. L’esdeveniment reuneix els restaurants, bars i pastisseries més reconeguts de la ciutat durant quatre dies per descobrir cuines tradicionals i creatives acompanyades de música en directe. 

Aquest any, com en altres anteriors, els organitzadors de l’esdeveniment, el Grup gsr i l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla, han comptat amb els nois i noies del Casal dels Infants per treballar-hic. Així, 27 nois i noies del Programa de Formació i Inserció Laboral del Casal dels Infants han estat contractats per treballar aquests quatre dies, una oportunitat laboral que els permet desenvolupar les seves habilitats professionals, seguir amb el seu itinerari formatiu i laboral i guanyar experiència. 

 

Noia del Casal dona suport en un show cooking de Tast a la Rambla.

 

Aprofitant els racons d’ombra de la Plaça Catalunya d’un dia clar i solejat, els nois i noies escolten les pautes i les recomanacions dels seus referents educatius el matí de la primera jornada. Entre els joves, hi ha alguns repetidors i altres que aquest és el seu primer cop treballant al Tast a la Rambla. Es respiren nervis però també moltes ganes de començar i aprendre de l’experiència. 

Els i les joves del Casal estan treballant en diverses àrees de Tast a la Rambla. En primer lloc, l’equip format per participants del Casal són els encarregats de les dues barres on se serveixen les begudes. Després, uns altres treballen en la recollida i neteja de les taules on els assistents consumeixen. I, també, hi ha nois i noies com a ajudants de cuina, i donant suport a show cookings i servint al Punt de Trobada

 

Noi del Casal serveix una cervesa al Tast a la Rambla.

 

El programa de Formació i Inserció Laboral 

El programa de Formació i Inserció Laboral del Casal dels Infants (FIL) agrupa diferents serveis destinats a la formació i la recerca de feina de nois, noies i adults. Aquí troben referents educatius que els acompanyen i els fa confiar en ells i elles mateixos i en les seves capacitats, en un entorn motivador. Són espais per desenvolupar-se personal i professionalment, on descobrir nous interessos i vocacions, explorar noves vies de formació i poder trobar noves oportunitats. 

 

NotíciaJoves del Casal dels Infants treballen al Tast a la Rambla