Kalimat promou els drets humans a escoles de Tànger a través de curts socials

26/03/2018

El projecte Kalimat, impulsat a Tànger pel Casal dels Infants i les entitats socials Hasnouna (AHSUD), Arouss Chamal i la Unió de l’Acció Feminista-secció Tànger, va organitzar entre el 12 i el 16 de març una caravana de cinema social a quatre escoles ubicades a barris tangerins en situació de vulnerabilitat.

Kalimat, que promou la cohesió social i l’acció comunitària en defensa dels drets socials entre col·lectius de Tànger que pateixen la desigualtat, va involucrar 380 alumnes en la iniciativa. Els joves van poder compartir un espai per expressar-se lliurement, qüestionar-se idees preconcebudes, plantejar-se preguntes i intercanviar opinions.

Les escoles participants en la caravana van ser Zamakhchari, Azzahrae, Abdellah Guennoun i Khalij Tanja, i integrants d’AHSUD i d’Arouss Chamal es van encarregar de dinamitzar l’activitat.

Un dels curts projectats va ser Réactions (Reaccions), de Youness Saher, que aborda la violència contra la dona i analitza les reaccions de la societat davant aquestes agressions en el dia a dia.

Amb Les anges ne sourient pas (Els àngels no somriuen), de Sedam El Merabit, els nois i noies van descobrir el patiment d’un infant autista en una societat que desconeix aquest tipus de trastorn i que no respon a les necessitats dels qui el pateixen, concretament en l’àmbit de l’educació.

Finalment, Sur la crête (A la cresta), de Rachid Meftah, va donar a conèixer als alumnes la història d’un taxista que s’involucra en la venta de drogues i acaba esdevenint un toxicòman.

Quant a les entitats que formen part de Kalimat conjuntament amb el Casal dels Infants, Arous Chamal és una associació que reivindica la inserció social dels joves; Hasnouna promou la prevenció de la drogoaddicció i l’accés a la sanitat de les persones que l’han patit i la Unió de l’Acció Feminista-secció Tànger reivindica els drets de les dones i el rebuig a la violència de gènere.

NotíciaKalimat promou els drets humans a escoles de Tànger a través de curts socials