La 9a Tapa Solidària mobilitza la millor gastronomia contra les desigualtats

22/10/2019

El Casal dels Infants i representants de 64 restaurants catalans van presentar el dilluns 21 d’octubre la 9ª edició de la Tapa Solidària, en un acte celebrat al restaurant El Quim de la Boqueria del Mercat de la Boqueria de Barcelona.

Un any més, cada establiment participant ha triat una tapa concreta de la seva carta i donarà al Casal dels Infants 0,50 euros per cada unitat que se’n vengui. La iniciativa va posar-se en marxa l’1 d’octubre i s’allargarà fins l’1 de gener.

Com en les edicions prèvies, els ingressos es destinaran al servei Vincles del Casal dels Infants, un espai maternoinfantil d’acompanyament a mares amb fills menors de 3 anys en situació d’exclusió social. També se’n beneficiarà el servei Casal Familiar de l’associació, que ofereix acompanyament, assessorament  i un espai de suport mutu a famílies desfavorides amb infants a càrrec.

A Vincles els infants adquireixen hàbits, coneixements i competències claus perquè es desenvolupin adequadament en una etapa educativa clau com és la dels 0 als 3 anys. Les dones, sovint migrades, reben assessorament i suport en el procés de criança, aprenen català i castellà, es familiaritzen amb els serveis i recursos del barri i construeixen una xarxa de suport entre elles.

Pel que fa al Casal Familiar, es tracta d’un servei que ofereix assessorament, suport integral, espais de relació i de participació comunitària a famílies desfavorides amb infants a càrrec. Tenint en compte els diferents serveis que es beneficiaran dels fons recaptats, doncs, els restaurants participants de la 9a Tapa Solidària contribuiran a fer possible l’acompanyament de més de 1.500 persones en situació de vulnerabilitat. 

Reconeixement institucional
L’acte de presentació de la 9a Tapa Solidària va comptar també amb la presència de la Secretària General d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Georgina Oliva, que va destacar com són d’importants les iniciatives com aquesta de suport a la tasca social i educativa d’una entitat referent en l’acompanyament a infants en risc, així com el valor del projecte maternoinfantil Vincles on van destinats aquests fons.

Lluís Prats, voluntari del Casal dels Infants, va celebrar poder estar prensentant la 9a edició de la tapa solidària i ha va assegurar que estaè pensant en novetats per al 10è aniversari de la iniciativa.

Quim Márquez, del resturaurant El Quim de la Boqueria, i el Sr. Salvador Capdevila, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, van celebrar poder acollir, enguany, els restaurants participants.

Acabada la presentació, es va servir un esmorzar elaborat per l’equip d’Escribà i servit pels alumnes de l’Aula d’Hostaleria, un servei de formació i inserció social i laboral del Casal dels Infants que cada any forma a una cinquantena de joves en l’àmbit de la restauració amb el suport d’empreses col·laboradores.

Tota la informació sobre els restaurants participants de la 9a Tapa Solidària, les tapes seleccionades i l’impacte que tindran els diners recaptats per als projectes Vincles i Casal Familiar es troba a la web www.tapasolidaria.cat.

 

Llistat de restaurants participants a la 9a Tapa Solidària:

Antunez
AURT (Hilton Diagonal Mar Barcelona)
A Pluma 
Arenal
Arola
B Lounge 
Bodega Sepúlveda
Cal Tito
Can Lluís 
Can Reverter II
Can Ros 
Casa de Tapes Cañota 
Casa Guinart
Casa Paloma
Cent Onze (Hotel Le Meridien)
Cera 23
CETT- Aula Restaurant
Collonut
Disfrutar
El Quim de la Boqueria 
Els Ocellets 
Fàbrica Moritz Barcelona
Fonda España
Fonda Marina
Gaig
Gouthier
Hofmann
Ideal Cocktail bar
Ikibana (avinguda Paral•lel)
Kak Koy
König 
La Gavina 
La Mar Salada 
La Plassohla
L’Arròs 
Les Tres Alzines 
Lluerna
L’Orwell 
Marea Alta
Martínez
Moka
Nectari
OLEUM
Passadís del Pep
Pepa Tomate (carrer Parlament)
Pepito
Petit Comité de Nandu Jubany 
Pinotxo bar
Pura Brasa Arenas (Barcelona)  
Pura Brasa Empuriabrava 
Pura Brasa Pineda de Mar
Pura Brasa Rambla (Barcelona)
Pura Brasa Sant Andreu (Barcelona)
Sauleda Catering
Semproniana 
7 Portes
Suculent
Sumum 
Tandoor
Tapas 24 (carrer de la Diputació)
Terraza Alaire (Hotel Condes de Barcelona)
Tickets
Xavier Pellicer

Gràcies a la col·laboració especial de:

Logos de les entitats i empreses que col·laboren amb la 9a Tapa Solidària

 

NotíciaLa 9a Tapa Solidària mobilitza la millor gastronomia contra les desigualtats