La màgia del Rei Carnestoltes torna als barris

7/03/2017

L’esperit festiu del Rei Carnestoltes inunda el Casal de somriures, de colors, d’il·lusió! Els infants, joves i famílies han participat de la creativitat i l’expressivitat amb els veïns i veïnes del seu barri . Una festa màgica on tothom pot ser qui vulgui ser!

Els nens i nenes del Casal de Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià de Besòs i Salt han participat a la festa de Carnestoltes dels seus barris en una setmana on s’han il·lusionat fent les disfresses i sortint al carrer amb els amics i amigues…fent barri!

El Carnestoltes de Llefià és el Carnestoltes de Badalona, la festa oficial de tota la ciutat, i tot el Casal dels Infants-La Betsaida hi ha participat. Des dels més petits fins els joves i les famílies s’han disfressat de malabaristes, de mags i de domadors de lleons per fer la representació més colorista i treballada d’un circ! Així ho ha reconegut l’organització, que els ha donat un premi. Els joves del Casal, que han organitzat la comparsa i les disfresses estaven “molt emocionats de rebre aquest gran reconeixement” ha comentat l’educadora, Anna Francisco, “ fa setmanes que es troben per decidir la logística de la rua, cada petit detall: s’han fet responsables de que tots els nens i nenes de la Betsaida s’ho passin bé i a sobre han rebut un premi!estem molt contents i orgullosos”.

 

A Salt, els més petits han participat en un taller de creació de disfresses i  han decidit entre tots que la temàtica d’enguany sigui “cuiners divertits”.  Han elaborat la disfressa de cap a peus, començant pel barret i el davantal…estaven per menjar-se’ls! Al seu torn, els adolescents han participat en tallers de caracterització de temàtica zombie que, segons l’educadora Alicia Garcia, els ha fet descobrir una faceta artística i creativa que molts no esperaven:”els nois i noies estaven molt emocionats perquè les ferides que es maquillaven eren molt reals”. Arrel d’aquest entusiasme, organitzaran tallers perquè els petits puguin també gaudir d’aquesta experiència.

 

El treball per la millora de la convivència entre cultures ha estat l’eix vertebrador del Carnestoltes a Santa Coloma. Hi ha participat tot el Casal, en una festa “passada per aigua” que els ha obligat a disfressar-se dins del local. Tot i així esperen amb ganes la rua ajornada, que omplirà els carrers des del barri de Fondo fins el Raval-Santa Rosa de festa i color!

Una setmana desprès de l’enterrament de la sardina i, com ja és tradició, ha arribat la Ravalstoltada al barri del Raval de Barcelona. Enguany, a causa de les obres de la plaça de Folch i Torres, el centre neuràlgic de la festa s’ha desplaçat a la Rambla del Raval, origen i final de la rua que ha aplegat centenars de veïns i veïnes, d’infants, joves i famílies del Casal sota el lema “moda de tots els temps”.  “La Ravalstoltada ha transformat tots els racons del Raval en una gran festa i ha repartit alegria i complicitats entre els veïns i les famílies del Casal”, ha comentat Olga Gallès educadora i co-organitzadora de la festa.

NotíciaLa màgia del Rei Carnestoltes torna als barris