La xarxa Kalimat condemna la mort de 29 persones a un taller textil a Tànger

26/02/2021

Les nou entitats socials que integrem la xarxa Kalimat hem condemnat en un comunicat (en francès) la mort de 29 persones a un taller tèxtil a Tànger el 8 de febrer. En el text reclamem una investigació dels fets i una política de protecció social al Marroc que garanteixi els drets laborals i socials dels treballadors i treballadores. 

Kalimat és una xarxa d’entitats socials que promou la cohesió social i l’acció comunitària en defensa dels drets i la protecció social de les dones i els infants en situació de vulnerabilitat a Tànger. La vam crear el 2018 el Casal dels Infants del Marroc juntament amb les entitats socials Hasnouna (AHSUD), Nahda i la Unió de l’Acció Feminista-secció Tànger (UAF), i actualment també la integren AICEED, ASCJ, 100% Mamans, Agissons pour la femme, AMNA i Fondation Orient Occident.

La mort d’aquestes persones es va produir poques setmanes després que Kalimat participés a finals de gener en una sessió telemàtica de consultes organitzada pel Sistema de Nacions Unides per al Desenvolupament al Marroc. En aquesta trobada vam exposar a través de la Claire Trichot, directora del Casal dels Infants al Marroc, les recomanacions que s’haurien de tenir en compte en la reforma del sistema de protecció social, per aconseguir un nou model inclusiu i no discriminatori que vetlli pels drets humans.
 

NotíciaLa xarxa Kalimat condemna la mort de 29 persones a un taller textil a Tànger