Lerni: famílies amb més competències, infants amb més aprenentatges

1/06/2021

Aquest curs un dels grans reptes ha estat actuar per disminuir la bretxa digital i involucrar encara més les famílies en el reforç educatiu dels infants, després que el confinament eixamplés les desigualtats educatives que ja arrossegàvem.

Amb aquest objectiu, des del gener tirem endavant el Lerni, un nou servei socioeducatiu amb el qual volem enfortir la xarxa de suport a l’aprenentatge d’infants de famílies migrades. Hi estan participant 400 infants i 400 adults, com la Ravinder, la Hafida, la Sara, la Najat i la Mariam, participants del Casal dels Infants de Badalona, que en aquest vídeo comparteixen la seva experiència.

El Lerni es divideix en dos espais. En el primer, només per a mares i pares, els adults adquireixen competències informàtiques per poder fer tràmits i gestions del dia a dia de forma autònoma, així com per ajudar els seus fills i filles amb les tasques de l’escola. El segon espai és compartit amb els infants, i es tracta d’una estona de reforç educatiu després de l’escola.

Que les famílies tinguin temps i eines per fer costat als infants en les tasques de l’escola és molt important per afavorir l’èxit educatiu. I ho és ara més que mai, tenint en compte que després del confinament les desigualtats educatives que ja arrossegàvem van créixer. Al Lerni, en definitiva, la suma d’esforços de la comunitat educativa, les famílies i els infants fa que els aprenentatges es multipliquin.

https://www.youtube.com/embed/-6NGnIJlieM

ReportatgeLerni: famílies amb més competències, infants amb més aprenentatges