Les participants de l’Espai Dona del Raval s’endinsen al mar amb l’Institut de Nàutica de Barcelona

27/10/2022

 

Aquest curs, les dones de l’Espai Dona del Casal dels Infants del Raval estan preparades per descobrir espais i participar en activitats noves. El primer taller es fa en col·laboració amb lInstitut de Nàutica de Barcelona, que les porta cada dilluns al matí a la platja de la Barceloneta. 

L’objectiu és brindar oportunitats i experiències diferents a les dones perquè puguin desenvolupar competències personals, explica la Núria Olivera, educadora del Casal Familiar. La participació en les activitats proposades és totalment voluntària, elles decideixen i proposen què els agradaria fer. Les sessions es pensen i consensuen en grup per crear un espai de confiança i còmode per a totes elles. 

Un dels aspectes que les dones volien treballar era la por al mar i aprendre a nedar. Així doncs, els i les alumnes de l’Institut de Nàutica de Barcelona han organitzat activitats que permeten treballar la capacitat de superació i enfrontar-se a nous reptes.”Els i les alumnes dinamitzen activitats en l’entorn de platja amb les dones, per traspassar les barreres de la por a l’aigua, i barreres culturals perquè puguin gaudir d’activitats aquàtiques i vegin que no passa res”, explica l’Isaac Cano, responsable del projecte i corresponsable del Mòdul d’Inclusió Social de l’Institut de Nàutica de Barcelona.

Els i les alumnes, que estan fent el segon curs del Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva orientat a platja, s’han dividit en quatre grups per avaluar les activitats, dinamitzar-les, donar suport i participar conjuntament amb les dones. 

Dones sentades damunt d'una king paddle al mar, vora de la platja.

 

El taller tindrà 4 sessions, que es duen a terme cada dilluns d’11 a 13h, i que va començar el 17 d’octubre i acabarà el 14 de novembre. En la primera sessió, les dones van participar en diferents dinàmiques i jocs de coneixença, per conèixer els i les alumnes, i en activitats cooperatives. A la segona sessió, les van introduir al skate-surf i van aconseguir que gairebé totes entressin a l’aigua, sobre una taula anomenada king paddle, on hi caben 8 persones. 

Per la tercera sessió, les dones aprofitaran que tenen una mica de pràctica en el surf-skate per aprofundir-hi, s’iniciaran en el paddle surf, i intentaran que totes pugin a la king paddle, amb les cames fora per imitar moviments de natació. A la quarta i última, el grup es dividirà en dos per fer paddle surf i caiac. 

Tant la Núria com l’Isaac destaquen la bona actitud i ganes d’aprendre de les dones. “Totes han participat al màxim. Tenen una bona relació amb els i les alumnes; escolten, pregunten i si no entenen alguna cosa ens ho fan saber”, explica l’Isaac Cano. 

L’Espai Dona del Casal dels Infants del Raval té l’objectiu d’oferir un espai segur per a dones del barri, on puguin crear xarxa entre elles i desenvolupar les competències personals a través d’experiències noves. 

Fes possible que continuem acompanyant i fent costat a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Fes voluntariat. Informa’t aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaLes participants de l’Espai Dona del Raval s’endinsen al mar amb l’Institut de Nàutica de Barcelona