Mares i pares del Casal dels Infants se sumen a una xarxa solidària per cosir mascaretes per a serveis bàsics de Santa Coloma de Gramenet

22/04/2020

Un grup de quatre mares i un pare del Casal Familiar del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet s’ha sumat a una xarxa de persones voluntàries colomenques mobilitzades per cosir mascaretes per a serveis bàsics de la ciutat davant la crisi del Covid-19.

Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Punt de Voluntariat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en la qual ja s’ha mobilitzat una xarxa de més de 35 persones, totes de Santa Coloma i la majoria dones. Fins al moment s’han confeccionat 10.000 mascaretes que, després d’un procés posterior d’esterilització, s’han distribuït entre les sis residències per a gent gran de la ciutat, farmàcies, centres oberts, bancs d’aliments, el Centre Dr. Emili Riba i a mercats municipals, entre altres punts.

Les quatre mares i el pare del grup del Casal dels Infants ja tenien experiència en la confecció tèxtil i disposen de màquines de cosir a casa seva. Són Nassem Kousar, Shahanaz Begum, Tanzina Akhter, Fikri Ahouchi i Gurwinder Kaurs, es van sumar a la iniciativa en tornar de Setmana Santa i fins al moment ja han cosit més de 500 mascaretes. Malgrat trobar-se en una situació de vulnerabilitat agreujada per la crisi del Covid-19, han volgut des d’un primer moment solidaritzar-se amb gent que també lluita per fer front a la pandèmia.

La Gurwinder amb una mascareta posada.
La Nasseem amb una mascareta posada.

«Per mi és molt important fer aquestes mascaretes perquè és una manera de donar tranquil·litat a qui està treballant en els centres de salut o a qualsevol altra persona que en necessiti», comenta la Shahanaz. «També m’ha permès estar distreta durant el confinament i fer una activitat en família, perquè el meu fill Noman, que té 12 anys, m’ha ajudat a fer les mascaretes», afegeix.

 

Shahanaz i el seu fill Noman amb dues de les mascaretes ja cosides.
Shahanaz i el seu fill Noman amb dues de les mascaretes ja cosides.

Shahanaz Begum: «Per mi és molt important fer aquestes mascaretes perquè és una manera de donar tranquil·litat a qui està treballant en els centres de salut o a qualsevol altra persona que en necessiti»

En Fikri, que és sastre, se sent orgullós pel fet que el seu ofici li hagi permès aportar alguna cosa a favor de la salut de les persones en un moment tan excepecional: «Per mi és un honor fer una cosa així per a Santa Coloma, la meva ciutat des de fa molts anys».

En Fikri confeccionant una mascareta a casa seva.
En Fikri confeccionant una mascareta a casa seva.

Fikri Ahouchi: «Per mi és un honor fer una cosa així per a Santa Coloma, la meva ciutat des de fa molts anys»

La Gurwinder cosint una mascareta amb la seva maquina de cosir.
La Gurwinder cosint una mascareta amb la seva maquina de cosir.

 

Tothom qui participa en aquesta iniciativa ha rebut al seu domicili el material necessari per confeccionar les mascaretes, que són ignífugues i es poden reutilitzar rentant-les a 60 graus. També han rebut un vídeo on s’expliquen els passos per cosir-les a màquina.

La tasca i el compromís de les 35 persones involucrades en la confecció de les mascaretes han rerbut el reconeixement de l”Ajuntament en nom te tota la ciutat i a través de l’alcaldessa, Núria Parlón, i de la tinenta d’alcaldessa de Dres Socials i Ciutat Educadora, Bárbara Ferrer: «Us agraïm molt tota la feina i les hores que esteu dedicant a confeccionar mascaretes. Sense vosaltres, tindríem sense mascaretes a molts serveis essencials de la ciutat», els ha transmès Ferrer.

NotíciaMares i pares del Casal dels Infants se sumen a una xarxa solidària per cosir mascaretes per a serveis bàsics de Santa Coloma de Gramenet