Nou èxti de la Gran Nit Solidària al Liceu a favor del Casal dels Infants

26/09/2019

La Gran Nit Solidària al Liceu a favor del Casal dels Infants es va celebrar el 5 de setembre al Gran Teatre del Liceu i va recaptar 67.000 euros a favor del Casal dels Infants a través de la venda de 420 entrades.

Un any més, l’esdeveniment va comptar amb la participació dels xefs Carles Abellán, Nandu Jubany, Albert Adrià i Carles Gaig, encarregats d’elaborar tant l’aperitiu que es va servir al Foyer com el menú exclusiu del sopar que les persones assistents van degustar a l’escenari del gran teatre.

Gaig, Jubany, Abellán i Adrià dirigint-se a les persones assistents.
Gaig, Jubany, Abellán i Adrià dirigint-se a les persones assistents.

El Casal dels Infants destinarà els fons recaptats als serveis maternoinfantils Vincles i Minúscula, que fan costat a infants de 0 a 3 anys i les seves mares. Els nens i nenes que hi participen adquireixen hàbits i coneixements que els permetran començar l’escola preparats, mentre que  les mares —sovint dones migrades amb poca xarxa de suport– hi aprenen castellà i català, comparteixen un espai de suport mutu i es familiaritzen amb serveis i recursos al seu abast que afavoreixen la seva inclusió social.  

La recaptació també es destinarà al Casal Familiar, un servei que ofereix assessorament i espais de relació i participació comunitària a famílies desfavorides amb infants a càrrec. Tenint en compte els diferents serveis que se’n beneficiaran, doncs, els fons repercutiran en l’acompanyament de més de 1.500 persones en situació de vulnerabilitat. 

El president del Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, va intervenir en l’inici de l’acte al Foyer i es va referir al seu vincle personal amb el barri del Raval, recordant que hi va viure fins als 15 anys. Alemany va assegurar que aquesta identificació amb el barri la manté avui dia col•laborant amb el Casal dels Infants, i va reivindicar un Liceu a l’abast de tothom: “Avui que tots estem fent suport al Casal, hem de fer que els nens i nenes que hi participen creguin que la cultura no és inaccessible per a ells i elles, que algun dia podran veure una representació al Liceu”.

També va prendre la paraula Lluís Prats, representant de Gramona —l’ empresa organitzadora de l’esdeveniment—, que va destacar els esforços compartits que fan possible la Gran Nit Solidària al Liceu a favor del Casal dels Infants: “Hi ha una fórmula indispensable per tirar endavant aquest projecte, que és aconseguir sumar les il•lusions, els esforços i la generositat de molta gent. De moltes persones que creuen que és possible transformar la vida d’infants i joves d’aquest país, que la pobresa no és hereditària”.

El darrer torn de paraula abans de la presentació dels cuiners va ser per a  la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, que va agrair l’esforç i la solidaritat de totes les persones assistents i de les involucrades en l’organització de l’esdeveniment: “Gràcies a tots els qui ens feu suport, als qui creieu que, malgrat les dificultats del context, encara es poden fer les coses d’una altra manera per aconseguir una societat diferent. El vostre compromís social és molt necessari”.

Seguidament, en el moment en què Jubany, Gaig, Adrià i Abellán van donar la benvinguda als assistents, es va produir la sorpresa de la nit: l’aparició de l’actor i humorista Carlos Latre. Amb les seves imitacions d’icones de l’alta gastronomia —fins i tot del mateix Carles Abellán—, Latre va divertir els assistents abans que degustessin l’aperitiu.

El xef Carlos Latre durant una de les seves imitacions.
El xef Carlos Latre durant una de les seves imitacions. Fotografia: @sinnombre

Col•laboracions imprescindibles
La Gran Nit Solidària a favor del Casal dels Infants és una iniciativa impulsada pels quatre grans xefs i Gramona, i se celebra al Gran Teatre del Liceu des de l’any 2015 —en l’edició del 2017 va tenir lloc al restaurant Bravo de l’Hotel W—. 

Enguany hi han tornat a col•laborar Atrápalo, DM Comunicació, Con Sentido Común i GSR Grup. Pel que fa a les 420 entrades venudes, 150 les van comprar persones a títol individual a través d’Atrápalo, i les restants les van adquirir una vintena d’empreses que havien reservat una o diverses taules.

En el servei del sopar van participar 140 persones voluntàries, entre les quals una vintena de joves formats al programa de Formació i Inserció Laboral de l’associació, així com l’equip del Casal dels Infants, el dels quatre xefs i el d’altres empreses col•laboradores.

NotíciaNou èxti de la Gran Nit Solidària al Liceu a favor del Casal dels Infants