Omplim carrers i places de solidaritat per Sant Jordi!

28/04/2016

Els infants i joves del Casal han celebrat Sant Jordi sortint al carrer per a conèixer els veïns i veïnes dels diferents barris. Amb l’ajuda de voluntaris i voluntàries, a les paradetes s’han trobat, no només roses i llibres, sinó també tallers de manualitats, mostres d’artesania i fins i tot concursos literaris!

Aquest Sant Jordi ha caigut en dissabte i els carrers i places de Badalona, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Salt i Santa Coloma s’han omplert de vianants, de solidaritat i de tot tipus d’activitats. Hem venut roses i llibres solidaris, però l’activitat més present a les paradetes han estat les manualitats. A Barcelona, al barri del Raval, les famílies del Casal han organitzat un taller infantil de creació de dracs al bell mig de la Rambla del Raval. Més de 200 infants del barri, juntament amb els seus pares i mares, han participat d’aquesta activitat dinamitzada per l’equip, tot un èxit de participació!!

A Badalona, el Casal ha tingut per primer cop paradeta a la fira del centre de la ciutat, on molts veïns i veïnes s’han acostat a conèixer l’entitat. Sumant el recaptat a la paradeta i afegint l’aconseguit amb la suma d’esforços de 3 escoles i 14 empreses col·laboradores, hem aconseguit gairebé 5000 euros, 1000 més que l’any anterior!

També a Badalona, i durant tota la setmana, els infants i joves de la Betsaida han participat de la “Setmana del llibre” i han representat la llegenda de Sant Jordi amb titelles. Per la seva banda, al Casal del Besòs-Mina, conjuntament amb altres entitats del barri, s’ha organitzat “Esperant Sant Jordi”, una festa infantil on els nois i noies del Casal Obert Adolescent han dinamitzat tallers de roses artesanals per als més petits.

A Salt, al Gironès,els nens i nenes han estrenat paradeta de la diada al davant del nou local. Al vell mig del carrer Major de la localitat gironina, els saltencs i saltenques han pogut apropar-se als infants i joves del Casal mentre s’han fet “selfies” i altres fotos amb el “photocall” temàtic de Sant Jordi. “Ens hem disfressat de dracs, de princeses i de cavallers!”, comentava en Ferran López, director del Casal de Salt, “va ser una activitat diferent que va engrescar molt els veïns i veïnes.”

En definitiva, el #SantJordiCasal16 ha estat una diada tradicional però també innovadora, solidària, participativa, inclusiva i molt, molt divertida!

NotíciaOmplim carrers i places de solidaritat per Sant Jordi!