Passar el Nadal al Casal

27/12/2016

 

 

Arriben les festes nadalenques i el Casal no tanca per vacances, sinó que obre les seves portes a un munt d’activitats lúdiques i culturals. Ens ho passem bé i compartim valors!

El  Casal dels Infants es vesteix de Nadal aquests dies als diferents barris. Mentre els nens i nenes frisen per obrir els seus regals, l’equip de voluntaris/es i educadors/es apuren els minuts per il·lusionar amb una gran varietat d’activitats els més petits durant aquests dies. Al Raval i al Besòs (Barcelona), a Llefià i Sant Roc (Badalona), a Fondo i Raval-Santa Rosa (Santa Coloma), a la Mina (Sant Adrià) i a Salt (Gironès) celebrem que, si fem pinya, tenim més forces per tirar endavant durant el Nadal i durant tot l’any!!

Ho explica Rosa Balaguer, directora general del Casal, “és molt important que els nens i nenes tinguin un suport educatiu també durant les vacances. Quan les escoles tanquen tenen més hores lliures que, ben acompanyades, poden reforçar la seva il·lusió i deixar de banda les preocupacions del seu dia a dia”, i continua, “els nens han de preocupar-se, de fer amics, de passar-ho bé, de ser nens!”.

En aquest sentit, a Santa coloma, els més petits sortiran del barri per visitar el Saló de la infància i gaudiran d’una pel·lícula en col·laboració amb els cinemes Texas. Els adolescents també marxaran, en aquest cas de colònies, tres dies a Clariana de Cardener i a la tornada, celebraran un sopar per acabar les festes com es mereixen.

A Salt aniran a patinar sobre gel i faran una excursió en bicicleta al mirador de Girona per observar la comarca amb perspectiva “és molt important que els infants surtin de la seva dinàmica, aprenguin a veure la ciutat i la comarca des d’una altra perspectiva, que la faci més propera i abastable”, comenta el director del Casal de Salt, Ferran López. Les famílies, per la seva banda, visitaran l’Espai Caixa on podran gaudir de l’espectacle Pianissimo Circus i participaran al Taller de Deixalles Mutants que organitza Basurama al CaixaFòrum de Girona, on també podran deixar-se endur per la seva creativitat.

Buscant reforçar el seu talent artístic, els infants del Raval (Barcelona) faran manualitats amb les famílies, aprendran cançons i ballaran “zumba” i el més esperat tot i que menys artístic…faran cagar el tió a cops de bastó!!

La tradició i els valors que acompanyen aquestes dates són, potser, el pal de paller del Nadal al Casal “estem organitzant una gimcana per tornar la fe en els Reis Mags d’Orient”, comenta l’educadora de la Mina, Eva Ledesma, “volem que els nens i nenes recuperin la il·lusió, tornin a tenir fantasia i creguin que tot és possible”. Seguim acompanyant els seus somnis, el seu futur. BON NADAL!

NotíciaPassar el Nadal al Casal