La Plataforma Pobresa Zero – Justícia Global reclama un nou contracte social urgent per combatre les desigualtats

19/10/2020

La plataforma Pobresa Zero-Justícia Global va fer públic aquest divendres el seu Manifest 2020 amb motiu del 17 d’octubre, Dia internacional per a l’erradicació de la pobresa. Amb el lema ‘Un nou contracte social per combatre les desigualtats, ja!’, les més de 3.200 organitzacions de l’àmbit de l’acció social, la cooperació, la pau i els drets humans a Catalunya que la componem vam fer un una crida a realitzar “canvis radicals i estructurals” per garantir els drets bàsics a tota la població i no deixar ningú enrere. 

Les reflexions i propostes de la plataforma es recullen més àmpliament en un document marc que arrenca amb una reivindicació formulada ara fa un any que, en el context covid, pren encara més vigència: “Cal actuar decididament amb una nova relació de l’espècie humana amb la terra i els seus ecosistemes. Cal una consciència de comunitat planetària”. La van formular grup de joves del Raval, entre els quals nois i noies del Casal dels Infants, que van elaborar el Manifest 2019 de Pobresa Zero – Justícia Global, amb una sèrie de reflexions i demandes per a la construcció d’un nou pacte social que enguany cal tornar a reclamar.

“La crisi del coronavirus ha fet més imperiosa i urgent la necessitat d’un nou contracte social a escala planetària que faci efectius els Drets Humans i instauri una nova relació de l’espècie humana amb la terra i els seus ecosistemes”, afirma el missatge d’enguany. Entitats socials, de cooperació, pau i drets humans; sindicats; col•legis professionals; i representants del món acadèmic instem a “aplicar una mirada col•lectiva i global per donar resposta a les necessitats socials i de sostenibilitat mediambiental”.
 

NotíciaLa Plataforma Pobresa Zero – Justícia Global reclama un nou contracte social urgent per combatre les desigualtats