Pobresa Zero-Justícia Global exigeix drets fonamentals contra la pobresa i les desigualtats

15/11/2017

La plataforma Pobresa Zero-Justícia Global (PZ-JG), integrada per més de 3.200 entitats, entre les quals el Casal dels Infants, ha exigit aquest matí la garantia dels drets fonamentals de la ciutadania per poder erradicar la pobresa i les desigualtats, l’objectiu pel qual s’articula la plataforma.

Ho ha fet en un acte públic a les portes del Síndic de Greuges de Catalunya, en el marc del Dia internacional per a l’erradicació de la pobresa i presentant el manifest “Contra la pobresa i les desigualtats, exigim els nostres drets”.

El manifest exigeix el compliment de vuit drets fonamentals com a base perquè es facin efectius tots els que reconeix l’ordenament jurídic. Es tracta dels drets a l’alimentació, a la salut, a l’educació, a l’habitatge, al treball, a uns ingressos mínims, a la mobilitat i a la participació.

L’acte s’ha obert denunciant l’atropellament de drets i llibertats que han suposat les actuacions de l’Estat espanyol en els dies previs, i concretament l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. A continuació s’ha llegit el manifest Teresa Crespo, presidenta d’ECAS; Xavi Ortega, coordinador del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC; Josefina Díaz, presidenta de Metges del Món Catalunya; Enric Canet, representant del Casal dels Infants – Acció Social als Barris; Sonia Fuertes, responsable d’inclusió i pobresa de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Enriqueta Duran, secretària de Polítiques Socials de la UGT de Catalunya; Ghassan Saliba, responsable de la Xarxa Acció Solidària, lluita contra la pobresa i del Món Àrab de CCOO de Catalunya; Montserrat Rosaura, membre de la Comissió de Serveis Socials Bàsics del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya; Alba Cuevas, directora de SOS Racisme Catalunya; Xavier Burgués, president d’Amnistia Internacional Catalunya; i Patrícia Cantarell, responsable de Mobilització Social i Presència Pública d’Oxfam Intermón.

Els representants de PZ-JG s’han reunit posteriorment amb el síndic de greuges, que s’ha compromès a fer arribar les demandes del manifest als poders públics i a demanar-los respostes a través d’un seguiment.

NotíciaPobresa Zero-Justícia Global exigeix drets fonamentals contra la pobresa i les desigualtats