Prevenim l’obesitat infantil amb el programa Fivalín de la Gasol Foundation

28/02/2020

Els hàbits saludables són bàsics perquè els infants creixin adequadament i tirin endavant amb èxit el seu procés d’aprenentatge. Per enfortir-los, al Casal dels Infants aquest curs comptem amb un gran reforç: el programa Fivalín (Fitness, Value and Healthy Lifestyles) de la Gasol Foundation, on des de l’octubre participen infants i famílies del nostre Centre Obert al barri del Raval de Barcelona i del Centre Socioeducatiu el Racó al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

Fivalín té com a objectiu reduir les desigualtats socials en l’àmbit de la salut i promou el ple desenvolupament d’infants en situació de vulnerabilitat, amb tallers orientats a incrementar l’activitat física dels nens i nenes, millorar el seu estat físic, millorar els seus hàbits saludables i promoure’ls valors bàsics per al seu desenvolupament.

Promoure els hàbits saludables entre els infants amb més obstacles per tirar endavant és bàsic. Així ho indica l’estudi PASOS de la Gasol Foundation, que demostra amb dades com trobar-se en risc de pobresa comporta xifres de prevalença de l’obesitat infantil i de l’obesitat abdominal superiors a les de la mitjana.

Estudi i implicació de les famílies

Fivalín va entrar en funcionament al Casal dels Infants a l’octubre, quan l’equip de la Gasol Foundation —expert en nutrició i en ciències de l’activitat física— va trobar-se per primera vegada amb les famílies per compartir els objectius del programa. També van mesurar el pes i l’alçada dels nens i nenes que hi participarien, un estudi que repetiran a finals de curs per veure quin impacte ha tingut Fivalín en l’estat físic dels nens i nenes.

A partir d’aquí, va començar la rutina habitual del taller, que es realitza dues tardes a la setmana. “Els nens i nenes fan activitats físiques i jocs cooperatius, sempre amb missatges que promouen els hàbits saludables i prevenen l’obesitat infantil. Les mares i els paren treballen com reforçar les actituds i rutines que permetran implementar aquests hàbits a casa”, explica la Mar Portabella, educadora del Centre Obert del Raval del Casal dels Infants.

Amb tot plegat, els nens i nenes i les seves famílies hauran assimilat de manera didàctica un犀利士
a informació fonamental per al seu benestar. En el vídeo que acompanya aquesta notícia podeu descobrir què han après al taller Fivalín l’Izan i en Brian, dos dels participants del Casal dels Infants al barri del Raval.

https://www.youtube.com/embed/IY3oN6OKhvM

ReportatgePrevenim l’obesitat infantil amb el programa Fivalín de la Gasol Foundation