El programa de Formació i Inserció ofereix sessions informatives per a professionals de l’acció social el 8 i el 9 de gener

3/01/2018

El programa de Formació i Inserció del Casal dels Infants organitza el 8 i el 9 de gener dues sessions informatives per a professionals de l’acció social, que tindran lloc a la seu central del Casal dels Infants (carrer Junta de Comerç, 16) a les 16 h.

Les trobades, que s’organitzen per primera vegada, volen facilitar informació d’utilitat sobre el programa a professionals amb els quals el Casal dels Infants treballa en xarxa, com ara tècnics de serveis socials i d’altres entitats que lluiten contra l’exclusió social. Per assistir-hi, és necessari confirmar l’assistència enviant un correu electrònic a l’adreça nguerrero@casaldelsinfants.org.

El cap de Formació i Inserció del Casal dels Infants, José Roldán, ha explicat que l’objectiu final de les sessions és “tenir més coneixement mutu entre serveis i coordinar millor els esforços, especialment en els processos de derivació”, és a dir, en aquells casos en què un servei o entitat recomana a un jove que s’adreci al Casal dels Infants per rebre un acompanyament concret.

En aquests moments, el programa de Formació i Inserció té obert el període d’inscripcions per a les següents formacions: neteja hotelera, ajudant de cambrer o cambrera, auxiliar en Facility Service, neteja industrial, ajudant de cuina i una formació en venedora de forn de pa específica per a dones del barri de la Mina (Sant Adrià de Besòs).

José Roldán: “Volem tenir més coneixement mutu entre serveis i coordinar millor els esforços, especialment en els processos de derivació”

El programa de Formació i Inserció forma cada any més de 700 joves per aconseguir la seva inserció social i laboral, a través de 45 formacions. En un 50% dels casos, els nois i noies ja han trobat feina un mes després d’haver acabat els cursos o tallers. Els joves interessats poden obtenir més informació a la web https://formaciocasaldelsinfants.org.

 

Trobada amb el sector del forn i les cafeteries

Les empreses col·laboradores són un element fonamental en l’èxit del programa i participen activament en el disseny, la implementació i l’avaluació de les accions formatives, amb l’objectiu d’ajustar-les a les necessitats del mercat de treball.

Un exemple d’aquesta col·laboració és la trobada amb empreses del sector del forn i les cafeteries que es celebrarà el 19 de gener a les 10 h a Badalona (carrer de les Monges, 2-6), amb l’objectiu de consolidar la xarxa d’empreses que participen en el programa fent-se càrrec de la formació tècnica, definir els perfils professionals demandats, abordar la bossa de feina i tractar les experiències de les empreses.

NotíciaEl programa de Formació i Inserció ofereix sessions informatives per a professionals de l’acció social el 8 i el 9 de gener