Reflexió i participació activa en el Dia Universal dels Drets de l’Infant

21/11/2017

Les nenes i els nens del Casal dels Infants van participar aquest dilluns 20 de novembre en diverses activitats relacionades amb el Dia Universal dels Drets de l’Infant, aprenent així des de ben petits els seus principals drets i la importància de reivindicar-los.

Ho van fer, com sempre, acompanyats pels educadors i educadores i les persones voluntàries, i en alguns casos compartint activitats amb nenes i nens d’altres entitats犀利士
socials. Al projecte Vincles del Casal dels Infants de Badalona, per exemple, les mares i les seves criatures van fer un mural on hi van escriure drets, que després van relacionar amb dibuixos. Van reforçar així les seves competències lingüístiques, i van reflexionar també sobre els drets dels infants que no són respectats.

Al Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet l’activitat la van compartir tots els centres oberts de la ciutat al Mas Fonollar, i es va centrar en conèixer i defensar el dret a la participació dels infants. Els nois i noies van crear un mural, van jugar a jocs tradicionals i van fer propostes per millorar la ciutat.

Pel que fa als nens i nenes del Casal dels Infants del Besòs-La Mina, van participar en la jornada amb altres entitats del Projecte educatiu del barri de La Mina (PEB Mina). Cadascuna d’aquestes entitats es va encarregar de dinamitzar activitats relacionades amb un dret concret.  Els nois i noies van gaudir d’un esmorzar saludable i d’un espectacle musical.  Per part de l’Ajuntament, es va llegir el manifest institucional “Municipi compromès amb la infància refugiada”.

Al Casal dels Infants de Salt les activitats vinculades al Dia Universal dels Drets de l’Infant duraran tota la setmana. Dilluns, com a tret de sortida, les  nenes i els nens van reflexionar a través del teatre: un grup havia d’interpretar escenes on es donaven violacions de drets, i el grup que s’ho mirava havia de proposar canvis del guió per corregir aquestes violacions (inspirant-se en la metodologia del teatre de l’oprimit). Tot amb el suport de les educadores, que també van haver de posar-se en la pell dels més petits.

Quant al barri del Raval, el Casal Familiar va rebre la visita de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM), que va realitzar un taller introductori als drets de les nenes i els nens a famílies amb fills de 3 a 6 anys.

NotíciaReflexió i participació activa en el Dia Universal dels Drets de l’Infant