Reforcem les competències TIC dels infants i famílies amb portàtils i armaris carregadors

7/02/2022

 

Des del Casal dels Infants, un dels nostres objectius és trencar la bretxa digital i poder garantir recursos i competències digitals als infants, joves i famílies que participen en l’associació. Per aconseguir-ho, una de les línies d’actuació en l’últim any ha sigut dotar els nostres serveis socioeducatius amb més portàtils i amb armaris que serveixen per a carregar-los i emmagatzemar-los. 

Durant l’any passat vam aconseguir distribuir 176 portàtils entre els nostres serveis socioeducatius als barris del Raval, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, La Mina, i Salt, la majoria dels quals ens van arribar a través de donatius. Aquests dispositius se sumen als ordinadors de taula amb què ja contàvem als nostres locals.

Aquests portàtils han estat un gran suport en els diferents serveis i centres socioeducatius del Casal. En el cas d’infants i adolescents, és una eina d’ajuda en el reforç educatiu a partir de pàgines web didàctiques i per buscar informació per fer deures i treballs, així com un espai d’oci supervisat per les educadores. Per als joves, també ha suposat una millora en els espais de treball, per la recerca d’itineraris formatius i per facilitar la sol·licitud de beques estatals. En el cas dels adults, els ordinadors els han permès participar més en l’ensenyament dels seus fills, adquirir competències digitals en família i reforçar els espais d’aprenentatge de català i castellà.

La disponibilitat d’ordinadors portàtils per als nostres participants forma part de l’aposta del Casal per continuar avançant en la digitalització i reduir la bretxa digital, per així intentar disminuir les situacions d’exclusió social que es puguin derivar de la manca d’accés a equips informàtics i el desconeixement del seu funcionament. Actualment, tràmits quotidians com la renovació del NIE, parlar amb el metge de capçalera o fer els deures de l’escola requereixen l’ús d’ordinadors i internet, als quals no tothom té accés. 

Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) de l’any 2020, quasi un 30% de les llars amb ingressos inferiors a 1.600 € nets no disposava d’un ordinador. La xifra augmentava al 42% en les llars amb ingressos inferiors als 900 €. Pel que fa a competències digitals, un 30% de famílies amb fills no sabien utilitzar un processador de text, i més d’un 40% no sabien com funcionava un full de càlcul, segons dades de l’IDESCAT del mateix any. 

Fes possible que seguim treballant per a la igualtat d’oportunitats a infants, joves i les seves famílies.

Fes voluntariat. Informa-te’n aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaReforcem les competències TIC dels infants i famílies amb portàtils i armaris carregadors