Reivindiquem ser joves amb drets i sense por

23/11/2018

Al Casal dels Infants vam participar en la concentració contra les violències masclistes, el racisme i l’estigmatització del jovent que es va realitzar davant l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet el dimarts 13 de novembre amb la participació de més de 500 veïns i veïnes.

L’acte es va convocar per condemnar  l’agressió masclista contra una noia i a l’apunyalament d’un noi perpetrats per un grup de joves l’11 de novembre a l’estació de metro de Can Peixauet. Així mateix, també va voler rebutjar els missatges estigmatitzadors del col•lectiu de menors i joves estrangers no acompanyats que s’estan difonent en les darreres setmanes i que han augmentat arran d’aquesta agressió.

En l’acte va intervenir la director del Casal dels Infants a Santa Coloma de Gramenet, Bea Sánchez, per llegir un posicionament dels joves que participen al Casal:

Els i les joves de Santa Coloma volem construir barris amables, on hi estiguem bé, segures, on ens sentim a casa… Cal , entre totes i tots, garantir-ho i no tolerar cap violència cap a ningú. Enlloc, mai més. No volem tenir por.

Condemnem i rebutgem les agressions  que vam viure dissabte. Perquè tots i totes en som víctimes, especialment les noies.

La violència masclista no la representa cap col•lectiu, sinó que amenaça transversalment tota la societat. Dediquem-nos a combatre-la i no a estigmatitzar col•lectius en situació de vulnerabilitat, com els milers de menors i joves no acompanyats. Joves  que arriben buscant una oportunitat millor i que pateixen greus vulneracions de drets.

Acabem amb les violències masclistes. Fem valer tots els nostres drets. Comprometem-nos a construir ciutats més solidàries i humanes. 

La Bea Sánchez llegint el posicionament dels joves durant la concentració
La Bea Sánchez llegint el posicionament dels joves durant la concentració

El dia abans, els nois i noies del Casal Obert Adolescent (COA) de Santa Coloma van reflexionar al voltant de l’agressió de l’11 de novembre i els discursos estigmatizadors, i van crear pancartes amb el missatge: “Reivindiquem ser joves amb drets i sense por”.

NotíciaReivindiquem ser joves amb drets i sense por