Entrevistes de feina i oportunitats laborals al Speed Dating d’empreses d’Incorpora Ciutat Vella

21/11/2022

Un centenar de persones han participat aquest 4 de novembre al Speed Dating d’empreses que va organitzar la Xarxa territorial Grup Incorpora de Ciutat Vella, un esdeveniment pensat per fomentar l’apropament entre empreses i persones que estan entrant en el món laboral o bé es troben en recerca activa de feina

 

La trobada va tenir lloc a la Fundació de l’Esperança, i va acollir 92 persones participants de diferents entitats socials del districte de Ciutat Vella, de les quals 13 eren del Casal dels Infants, i que van poder ser entrevistats per diferents empreses: Mullor, Decathlon, Carrefour, Sodexo, Bormuth, Pinturas Solà, Suara Inserció i MSG. En total, es van dur a terme unes 280 entrevistes en dos torns.

L’objectiu de l’Speed Dating és, principalment, que aquelles persones que s’introdueixen en el món laboral o que estan en recerca activa de feina puguin entrenar-se en l’àmbit de les entrevistes, agafar pràctica d’aquesta dinàmica tractant directament amb les empreses i en un entorn nou. També, és una oportunitat per poder trobar feina, ja que alguns i algunes de les participants han estat contactats per algunes de les empreses per continuar amb el procés de selecció.  

Prèviament a l’Speed Dating, els i les participants van emplenar un formulari indicant les seves preferències i cap a on s’orienten dins del món laboral. Seguint aquest criteri, els organitzadors van aparellar persones amb empreses per fer entrevistes de cinc minuts. Anant-se rotant, cada participant va fer, com a mínim, tres entrevistes.

En el cas de les persones del Casal, el 24 i 26 d’octubre i el 3 de novembre van rebre preparació per part de l’equip educatiu per al dia de la trobada. Van treballar com funciona una entrevista, com ha d’estar preparat el currículum, i van fer activitats d’autoconeixement i presentació, com la dinàmica de l’Elevator Pitch, on la persona ha de fer una breu presentació d’un minut sobre ell o ella.

Tres persones sentades al voltant d'una taula practiquen una entrevista de feina.

La valoració de l’acte ha estat molt positiva per ambdues bandes. “Les empreses estaven molt contentes i van demanar que es fes més sovint. Van veure les persones motivades i preparades. Pel que fa als i les participants, molts ja van agrair l’oportunitat en la preparació de les entrevistes”, explica la Maria José Fernández, responsable del programa Incorpora Jove del Casal dels Infants. 

Aquesta acció forma part dels projectes del Programa de Formació i Inserció Laboral del Casal dels Infants, alguns d’ells finançats pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, així com de Fons Social Europeu, i per la Fundació “la Caixa”.

Fes possible que continuem acompanyant i fent costat a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Fes voluntariat. Informa’t aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaEntrevistes de feina i oportunitats laborals al Speed Dating d’empreses d’Incorpora Ciutat Vella