La Trobada de la Xarxa d’Empreses Ciutadanes posa en valor la suma d’esforços de les empreses i el Casal dels Infants

4/11/2019

La Trobada de la Xarxa d’Empreses Ciutadanes que col•laboren amb el Casal dels Infants es va celebrar el 25 d’octubre a l’Hotel Arts amb la participació d’una quarantena d’empreses involucrades amb l’associació.

L’objectiu de l’esdeveniment va ser posar en valor tot el que aporten les més de 400 empreses que col•laboren amb el Casal dels Infants, un suport imprescindible per fer costat als 7.000 infants, joves, mares i pares que l’associació acompanya durant l’any. Així ho va transmetre la directora general del Casal, Rosa Balaguer, en l’inici de la trobada: “Teniu un impacte transcendent en la vida de moltes persones, perquè els oferiu oportunitats i esperança”.

El mestre de cerimònies de l’acte va ser Tatxo Benet, soci del grup Mediapro i col•laborador del Casal dels Infants, i també hi van intervenir diversos representants d’empreses per compartir l’èxit de la seva relació de col•laboració amb l’associació.

Un d’aquests casos d’èxit és el del mateix Hotel Arts. Sílvia Raventós, que n’és la coordinadora de Recursos Humans, va compartir la satisfacció de tot l’equip de l’hotel pel fet d’acollir la trobada i va referir-se a la relació de col•laboració amb l’associació: “La nostra llavor a la feina que fa el Casal és la formació de joves”. Un exemple dels resultats d’aquesta col•laboració és en Manish Baniya, que va formar-se a l’Aula d’Hostaleria del Casal dels Infants, va fer les pràctiques a l’Hotel Arts i hi treballa com a cuiner des de fa més de tres anys.

 

Manish Baniya, xef de l'hotel Arts, intervé acompanyat de Sílvia Raventós, coordinadora de Recursos Humans de l'empresa
Manish Baniya, xef de l’hotel Arts, intervé acompanyat de Sílvia Raventós, coordinadora de Recursos Humans de l’empresa

 

També van prendre la paraula les persones impulsores del concert ‘Veus per la igualtat d’oportunitats dels joves’, que ja ha celebrat dues edicions i ha permès donar a suport als serveis del Casal dels Infants que acompanyen a joves en situació de vulnerabilitat. La directora general de Canet Rock, Gemma Recoder; el director general de Razzmatazz, Lluís Torrents; i Enric Crous, compromissari del Casal dels Infants, van celebrar l’èxit de la iniciativa, mentre que Trimon Choudhury, educador i exparticipant de l’associació, va agrair-los el seu compromís : “No tots els joves juguem amb les mateixes cartes per tirar endavant. Gràcies per visibilitzar que cal més finançament per als projectes que donen suport als joves”.

Des d’Elabs Consulting, el seu CEO i cofundador, Pau Alpuente, va compartir l’estratègia que amb el seu equip han traçat per fer suport al Casal dels Infants en les crides per aconseguir noves persones voluntàries i noves aportacions a través de donatius.

 

Els i les joves de l'Aula d'Hostaleria del Casal dels Infants es van encarregar de servir l'esmorzar de la trobada
Els i les joves de l’Aula d’Hostaleria del Casal dels Infants es van encarregar de servir l’esmorzar de la trobada

 

Quant al programa de Formació en Empresa del Casal dels Infants, Nacho Prats, fundador del grup Pepa Tomate, i Xavier García, sotsdirector general de serveis de Mullor, van explicar el seu vincle amb el Casal dels Infants i els fruits que ha generat.  Concretament, es van referir a la vuitantena de joves que han treballat a les seves empreses després d’haver-se format a l’associació.

Finalment, dos d’aquest joves que han passat per les aules del Casal i per l’equip d’ambdues empreses, van compartir el seu testimoni. “Mai deixaré d’agrair al Casal i a Pepa Tomate tot el que he après amb ells”, va dir Mathieu Sambeng, treballador del restaurant Senyor Fabra del grup Pepa Tomate. Cristian Saldaña, actualment alumne de la formació en neteja industrial que el Casal dels Infants i Mullor imparteixen conjuntament, va referir-se a aquest procés d’aprenentatge com una etapa clau de cara al seu futur: “Aquest és el primer pas de molts projectes i somnis que tinc al davant”.
 

NotíciaLa Trobada de la Xarxa d’Empreses Ciutadanes posa en valor la suma d’esforços de les empreses i el Casal dels Infants