Un agost per aprendre a fer de cangur

13/08/2020

Al Casal dels Infants ens dediquem durant l’estiu a fer valer el dret  dels infants i joves a gaudir del lleure educatiu. Però també a fer costat a qui vol formar-se per trobar una sortida laboral, en un moment especialment difícil arran de la crisi econòmica que ha generat la Covid-19.

Des del Pograma de Formació i Inserció Laboral (FIL) hem engegat una formació intensiva per treballar de cangur. S’imparteix al barri del Raval del 4 al 21 d’agost, i hi participen sis dones d’entre 18 i 40 anys.

La formació té com a objectiu transferir nous coneixements i competències en la cura dels infants a les participants, de cara a futures oportunitats laborals, així com altres aspectes relacionats amb el benestar dels nens i nenes, com ara la prevenció dels delictes de naturalesa sexual.

Un altre dels eixos de la formació és millorar l’ocupabilitat de les participants, donant-los a conèixer les diverses modalitats del currículum i les seves funcions perquè puguin comunicar amb èxit quin és el seu perfil professional. Pel que fa a la preparació de les entrevistes laborals, Sílvia Raventós, responsable de Formació a l’àrea de Recursos Humans de l’Hotel Arts de Barcelona, va participar en una de les sessions de la formació per transmetre’ls els seus coneixements i consells en aquest àmbit, simulant situacions reals a través de jocs de rol.

Al setembre, un cop el curs hagi finalitzat i després d’haver passat pel procés d’acollida de l’equip de Voluntariat del Casal dels Infants, les participants posaran en pràctica el que han après al nostre servei maternoinfantil Vincles, que acompanya infants de 0 a 3 anys i les seves mares en situació de vulnerabilitat. Durant una setmana hauran de donar suport a l’equip educatiu en la cura dels nens i nenes i en la dinamització d’activitats que estimulin el seu aprenentatge.

“A mi m’agraden molt els nens i nenes, i m’interessen la pedagogia i la psicologia”, explica la Mireia, que té 18 anys i és una de les participants de la formació per treballar de cangur. S’hi va apuntar perquè l’hi van recomanar al Rumb a la feina, un servei del Casal dels Infants que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones que hi participen reforçant les competències transversals i els recursos per a la cerca de feina. “Crec que em pot oferir una oportunitat per trobar feina. També m’agrada el fet que ens portem bé amb les companyes, ens respectem i socialitzem”, afegeix.

 

La Mireia fent un exercici en què ha d'explicar quines activitats faira amb infants d'una determinada franja d'edat
La Mireia fent un exercici en què ha d’explicar quines activitats faria amb infants d’una determinada franja d’edat

 

Mireia: “M’agraden molt els nens i nenes. Crec que aquesta formació em pot oferir una oportunitat per trobar feina”

 

L’Amanda, que també participa en la formació, va arribar fa 10 mesos a Barcelona des d’Hondures. Quan es va assabentar que el Casal oferia aquesta formació va veure que encaixava amb el que buscava: “La pedagogia m’interessa molt, i tinc un fill de dos anys. És una formació relacionada amb el sector en què vull treballar i em pot ajudar a trobar feina. A més a més, quan ets mare sents la necessitat de buscar més informació per educar el teu fill i tenir-ne cura”.

 

L'Amanda durant una exposició a l'aula
L’Amanda durant una exposició a l’aula

 

Amanda: “M’interessa la pedagogia i tinc un fill de dos anys. És una formació relacionada amb el sector en què vull treballar i em pot ajudar a trobar feina.”

NotíciaUn agost per aprendre a fer de cangur