Un Carnestoltes ple d’emocions

11/02/2016

L’esperit transgressor i festiu del Rei Carnestoltes ha tornat!Els nens, nenes i joves viuen amb intensitat les festes i aprofiten per treballar  els valors i expressar les seves emocions a través de les disfresses.

L’alegria s’ha apoderat aquest cap de setmana dels barris Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià de Besòs i al municipi de Salt al Gironès. Els nens i nenes del Casal dels Infants ASB-La Mina han sortit amb ganes al carrer amb les seves disfresses per celebrar la diada amb tots els veïns i veïnes del barri de Sant Adrià. El mateix ha passat al Carnestoltes de Llefià (Badalona), on els infants de La Betsaida han estrenat les disfresses que portaven preparant durant setmanes amb l’ajuda de les seves mares i pares. “S’ho han passat molt bé amb els seus amics i amigues del barri i hem aprofitat per treballar les emocions a través de les disfresses d’emoticones de whatsapp”, explicava l’educadora de Vincles del Casal de Badalona, Esther Linares. També a Badalona, els infants del Casal del barri de Sant Roc han treballat els diferents estils musicals i s’han disfressat de rockers, flamencs i ballarins de country!

Però ja coneixem les entremaliadures del Rei Carnestoltes, i a Santa Coloma ha demanat als nens i nenes i als seus educadors que vagin al Casal…en pijama!!!per sort no ha durat molt i tots ells s’han pogut disfressar de personatges de contes per sortir a la rua de dissabte des de la Plaça del Rellotge amb la resta dels seus companys i companyes del Casal.

El treball per la millora de la convivència i la participació entre les diverses cultures del barri ha estat l’eix vertebrador del Carnestoltes del Casal de Salt. Els nens i nenes i adolescents de Vincles, Casal Obert Infantil i Casal Obert d’Adolescents a la rua vestits amb les disfresses que les seves mares els han preparat al mateix Casal i molts infants i joves del Casal formaran part de la comitiva de la mateixa rua, “una gran oportunitat de formar part de la vida social del municipi” explica Ferran López, cap territorial del Casal a la localitat gironina.

Finalment, al barri del Raval de Barcelona, els nens i nenes ja es preparen per la Ravalstoltada 12+1!!que arriba en un moment molt important per al barri, doncs la Plaça de Folch i Torres, centre neuràlgic de les celebracions, tancarà  just desprès de l’enterrament de la sardina per canviar la seva imatge i obrir-se al barri i la ciutat, tal i com han demanat històricament els veïns i veïnes. Els nens i nenes del Casal ja estan preparant les seves disfresses amb molta il·lusió per transformar tots els racons del Raval en una gran festa!!!

NotíciaUn Carnestoltes ple d’emocions