Un estiu obert a les oportunitats!

13/07/2018

Al Casal dels Infants vam celebrar el 4 de juliol l’inici de les nostres activitats d’estiu amb una gran festa a l’escola Rafael Alberti i a l’institut Rafael Casanova de Badalona. Va ser un dia fantàstic, en què els nois i noies de tots els municipis on actuem van poder gaudir de tallers lúdics: esport, manualitats, circ, zumba, experiments…

Durant la jornada, vam llançar una crida perquè la ciutadania col·labori per fer possibles els casals d’estiu, les colònies, els camps de treball i el projecte de reforç del català CAT-Estiu que organitzem durant les vacances. Tenint en compte aquestes activitats i altres serveis de l’associació que un cop acabat el curs adapten els seus continguts, prop de 2.000 infants i joves en situació de vulnerabilitat participaran en el Casal dels Infants durant l’estiu.

La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, va destacar la importància de seguir oferint un acompanyament social i educatiu als nois i noies que més ho necessiten durant els tres mesos de vacances d’estiu: “Són setmanes en què la majoria dels centres educatius tanquen, i és fonamental sumar esforços per garantir un estiu en igualtat d’oportunitats”.

Amb un donatiu puntual de 20 euros, per exemple, un infant podrà gaudir d’un dia d’excursió; amb 50 euros, tindrà garantit un dia de colònies: amb 100 euros, viurà una setmana de casal d’estiu amb dinar, i amb 350 euros, marxarà una setmana de colònies. Fes un donatiu aquí.

Una educadora i dos infants durant la gran festa de l'estiu
Una educadora i dos infants durant la gran festa de l’estiu

Balaguer va valorar que mantenir el Casal dels Infants obert per vacances permet a molts infants i joves gaudir del lleure i consolidar coneixements adquirits durant el curs en les estones de reforç escolar. A més a més, els permet guanyar autonomia, relacionar-se millor amb els altres i entrar en contacte amb la natura.

Al juliol, oferirem 1.550 places per a infants, adolescents i joves. A l‘agost, comptarem amb 675 places per donar continuïtat a l’acompanyament d’infants i adolescents que hagin participat en les activitats del juliol o, en cas que quedin places lliures, acollir-ne de nous. D’altra banda, disposarem també de 350 places de serveis que oferim durant el curs i que a l’estiu adapten els seus continguts, com ara el projecte maternoinfantil Vincles, l’Espai Tecnològic Comunitari i el Casal Familiar.

Els infants i joves que participaran de les activitats d’estiu provenen dels barris on tenim presencia durant tot l’any: el R犀利士
aval i el Besòs Maresme
de Barcelona; Sant Roc i Llefià (Badalona); el Raval-Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); el Besòs i La Mina (Sant Adrià de Besòs) i el municipi gironí de Salt.

ReportatgeUn estiu obert a les oportunitats!