Les noies, els videojocs i la inspiració de Socialpoint

25/04/2024

 

El passat dimecres 13 de març, nenes i noies del Casal dels Infants del barri del Raval van rebre la visita de Socialpoint, empresa dedicada a produir videojocs gratuïts per a telèfons mòbils, per descobrir totes les possibilitats formatives i professionals que té un món que els agrada i els és molt proper.

La xerrada posava el focus en la presència de les dones, tant com a usuàries com a professionals, en l’àmbit tecnològic, digital i dels videojocs. L’objectiu era empoderar les nenes i les noies per participar en aquesta indústria, que té moltes oportunitats laborals, i descobrir-los l’oferta dels centres educatius per formar-s’hi i la gran varietat de perfils professionals que treballen en una empresa del sector.

“La gent es pensa que a les noies no ens agrada jugar a videojocs, però s’equivoquen”, explica la Núria Salarich, dissenyadora d’UX/UI a Socialpoint. I les dades ho corroboren: un 48% del públic que juga a videojocs són dones, és a dir, quasi la meitat. 

 

Representació desigual en els llocs de feina

 

Però, mentre que en usuaris la representació d’homes i dones està bastant igualada, en els llocs de feina es desequilibra, ja que només una quarta part dels treballadors en la indústria dels videojocs són dones. “S’ha avançat, però encara queda molt marge de millora. Amb visibilitat, amb més referents i amb xerrades com aquesta, des dels inicis, es canvia el discurs que els videojocs és un món d’homes i ajudarà les noies perquè vegin que es pot aconseguir”, assenyala la Núria. 

 

Nenes de l'Espai Tecnològic Comunitari del Raval i treballadora de Socialpoint.

 

Una de les noies, participants de l’Espai Tecnològic Comunitari del Raval, que escoltava amb especial interès i atenció era l’Alex, de 13 anys. Sempre li han interessat molt els videojocs, i després de la xerrada se li ha obert un ventall de possibilitats i oportunitats: ha descobert totes les titulacions que hi ha als centres universitaris catalans centrats en videojocs, i que dedicar-s’hi li permetria combinar les seves passions, dibuixar i escriure, amb un passatemps, els videojocs. “Tinc molt més clar que vull ser en el futur”, afirma amb un somriure. 

 

Col·laboració amb el Casal dels Infants

 

Les empreses són una part imprescindible de la suma d’esforços que permet que el Casal dels Infants segueixi endavant, donant suport educatiu i social a infants, adolescents i joves, i acompanyant  les famílies en risc d’exclusió social. 

Socialpoint va començar a col·laborar amb el Casal dels Infants durant la campanya de Nadal del 2023, “Protegim la il·lusió”. En conèixer el Casal de prop i l’acció social que desenvolupa l’entitat, Socialpoint ha volgut continuar la col·laboració amb aquesta activitat, una oportunitat per a les nenes i noies del Casal dels Infants del barri del Raval per aprendre sobre les possibilitats formatives i professionals que existeixen relacionades amb els videojocs, inspirar-se i tenir un nou referent. 

És, també, una nova oportunitat per a l’empresa per apropar-se a les realitats d’aquests infants, aprendre d’ells i elles, i contribuir a descobrir-los més possibilitats, més horitzons, noves mirades i persones noves. 

Si la teva empresa està interessada en col·laborar amb el Casal dels Infants, contacta amb la Cristina Savin (csavin@casaldelsinfants.org), responsable d’aliances corporatives del Casal dels Infants. Aquí tens més informació.

NotíciaLes noies, els videojocs i la inspiració de Socialpoint