Joves del Raval fan ‘shadowing’ amb Quadpack

11/04/2024

 

Un grup de set noies del Casal dels Infants del barri del Raval van passar un matí a l’empresa Quadpack, a la seu de l’Hospitalet de Llobregat, per veure de prop com funciona l’empresa i com és l’entorn laboral. Les noies van participar en una activitat de ‘shadowing’, on cada una s’emparellava amb una treballadora per compartir dues hores juntes. 

Durant aquestes dues hores, la parella de jove i treballadora de Quadpack van veure totes les instal·lacions de l’empresa, mentre les noies aprenien sobre com és el dia a dia d’una feina en una oficina. El shadowing també funciona com una activitat de mentoratge, on les noies, entre 16 i 20 anys i que es troben en un moment de canvis vitals i decisions sobre el seu futur, tenien l’atenció completa d’una professional de l’empresa. Les noies van poder aprofitar aquesta estona per explicar la seva situació, demanar dubtes sobre el seu itinerari formatiu i inspirar-se de les seves parelles. 

 

Visita joves a Quadpack

‘Shadowing’, parelles de noies i treballadores

 

La Mahnoor, participant del Casal Jove del Raval, i la Sílvia, especialista en Adquisició de Talent a Quadpack, formaven una de les parelles. La Mahnoor va començar estudiant comptabilitat, i va provar altres cicles i formacions. També va treballar en diferents llocs de feina, però cap l’havia convençut. A l’inici del matí, ella mateixa admetia que no tenia massa optimisme. Però, la connexió amb la Sílvia i els somriures al final de l’activitat indicaven un canvi de pensament.

 

 

Agraeixo molt l’experiència. La Sílvia és una persona molt amable i m’ha ensenyat moltes coses aquí, com funciona l’empresa i la comptabilitat, que m’interessava veure com es treballa. Ara penso que tinc interès en màrqueting també”, explicava la Mahnoor. 

Per a la Sílvia era el primer cop que participava en l’activitat de ‘shadowing’, organitzada per la Quadpack Foundation, la fundació que l’empresa del mateix nom va crear el 2016. “Per mi ha estat molt maco i molt interessant, ho he gaudit molt. He vist les ganes que tenen de fer coses, tot i que s’han trobat amb dificultats”, assenyalava la Sílvia. 

 

La col·laboració entre la Quadpack Foundation i el Casal dels Infants

 

A la visita també hi havia el cofundador i president de Quadpack, en Tim Eaves, que va donar la benvinguda a les noies i els va explicar la seva experiència personal i professional. “El gran avantatge de participar en aquests programes és la possibilitat de cuidar aquest grup de noies i de retornar una part del que ens van donar a nosaltres en el seu moment. L’equip de Quadpack treu un immens plaer de participar en iniciatives així”, afirmava. 

La Quadpack Foundation és un dels col·laboradors claus de la suma d’esforços que permeten que el Casal dels Infants segueixi endavant. Gràcies a ella i a cada col·laborador, podem seguir donant suport educatiu i social a infants, adolescents i joves, i acompanyant  les famílies en risc d’exclusió social. 

Si la teva empresa està interessada a col·laborar amb el Casal dels Infants, contacta amb la Cristina Savin (csavin@casaldelsinfants.org), responsable d’aliances corporatives del Casal dels Infants. Aquí tens més informació.

NotíciaJoves del Raval fan ‘shadowing’ amb Quadpack