Vols unir-te a un grup de voluntaris a Barcelona?

29/11/2023

Barcelona compta amb un teixit associatiu molt potent que s’estén per tota la ciutat, on el sentit de pertinença i de comunitat estan molt presents. Doncs, trobar-te llocs de voluntaris a Barcelona és molt comú, com una manera de connectar amb la teva comunitat i contribuir a millorar les realitats de persones que queden molt a prop teu. 

Si t’apassiona treballar amb nens i nenes, el Casal dels Infants és l’entitat que busques. Al Casal, tens l’oportunitat de fer voluntariat amb infants de diferents grups d’edat, amb joves, famílies i persones adultes en recerca de feina. Estem presents en barris de cinc municipis de Catalunya (Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Salt), a través de més de 50 serveis socioeducatius.

 

Com puc ser voluntari a Barcelona?

Fer voluntariat a Barcelona és un procés accessible i gratificant. Si vols fer voluntariat amb infants a Barcelona, pots apuntar-te com a voluntari al Casal dels Infants. Aquí t’expliquem els senzills passos a seguir per aconseguir-ho:

Informa-te’n

A l’apartat de voluntariat d’aquesta pàgina web trobaràs tota la informació que necessites sobre fer voluntariat amb infants a Barcelona amb el Casal dels Infants. En aquest apartat web, et podràs apuntar a les sessions formatives que fem perquè si estàs interessat o interessada a fer voluntariat a Barcelona ens puguis conèixer de prop, saber com funciona l’entitat, com participar i els projectes i serveis on podràs implicar-te:

Entrevista amb l’equip de voluntariat

Per conèixer-nos millor, l’equip de voluntariat del Casal et convidarà a fer una entrevista per saber més de tu, dels teus interessos, de com t’agradaria col·laborar amb el Casal i en quins projectes i serveis t’agradaria donar suport. 

Aconseguir el certificat de delictes de naturalesa sexual

Aquest certificat és el document oficial que acredita la falta de delictes de naturalesa sexual. Per fer voluntariat amb infants s’ha de presentar obligatòriament. Es pot demanar per internet a la pàgina web de la Generalitat o presencialment, o demanant cita prèvia, a l’Oficina d’Expedició de Certificats d’Antecedents Penals, Últimes Voluntats i Assegurances – Gerència Territorial del Ministeri de Justícia a Catalunya

Ganes de col·laborar i compromís

Les persones voluntàries són una més en l’equip que forma el Casal, tant per la resta de l’equip educatiu com per les persones que participen en l’entitat. Has d’estar motivat per la tasca que se’t presenta i per col·laborar amb les persones que t’envolten. 

 

Els beneficis d’unir-te a un voluntariat a Barcelona

El voluntariat amb nens a Barcelona ofereix una experiència única i enriquidora. Estar en contacte amb petits, petites i joves és una manera de saltar-se la bretxa generacional i fer un esforç actiu per connectar amb ells i entendre la seva realitat. Et mantens actualitzat i aprens un munt de coses amb ells. 

Aquí hi ha alguns beneficis significatius que pots obtenir en unir-te a un projecte de voluntariat enfocat a la infància:

Impacte positiu en la comunitat

Contribuir al benestar dels nens i nenes té un impacte directe en la comunitat. En ajudar a construir un entorn saludable i educatiu, estàs contribuent al desenvolupament de futures generacions. 

Desenvolupament d’habilitats personals

El voluntariat amb nens i nenes et brinda l’oportunitat de desenvolupar habilitats interpersonals, com la paciència i l’empatia. Treballar amb infants requereix adaptabilitat i creativitat, el que pot millorar les seves habilitats personals i professionals. 

Aprenentatge continuat

Treballar amb infants sovint implica aprendre sobre diferents estils de criança, reptes educatius i formes efectives de suport. Aquesta experiència d’aprenentatge continuat pot enriquir la teva comprensió del món infantil.

 

Com funciona un voluntariat a Barcelona?

El voluntariat a Barcelona segueix un procés organitzat per garantir que els voluntaris puguin contribuir de manera efectiva i segura. Al Casal dels Infants, ens assegurem que t’adaptis correctament en el teu rol de voluntari o voluntària, amb l’ajuda de l’equip educatiu del servei socioeducatiu en el qual participes. 

Aquí hi ha una descripció general de com funciona el voluntariat al Casal dels Infants:

Registre a una sessió informativa

Per informar-te més sobre el voluntariat al Casal dels Infants, a la nostra pàgina web et pots apuntar a una sessió informativa. A la sessió, podràs conèixer l’entitat de prop, saber com funciona, com participar i els projectes i serveis socioeducatius on podràs implicar-te. 

Orientació

Un cop acceptat com a voluntari, rebràs una orientació detallada sobre la missió i objectius de l’organització. Podràs escollir en quin barri vols participar com a voluntari i quin projecte et crida més l’atenció. 

Assignació d’un equip i tasques

Quan ets voluntari, ets un més de l’equip del Casal dels Infants. Juntament amb l’equip d’educadores, tècniques i integradores, us reunireu per anar-vos coordinant i organitzant. T’assignaran tasques específiques segons les teves habilitats, les teves propostes i la necessitat del projecte.

 

NotíciaVols unir-te a un grup de voluntaris a Barcelona?