Yoga sin fronteras: exercici i relaxació de la mà del voluntariat

25/03/2020

A començaments de curs el ioga va entrar amb força al Casal dels Infants. I ho va fer de la mà dels voluntaris i voluntàries de Yoga sin fronteras, una associació que van cofundar ara fa 10 mesos la Meritxell Martorell i l’Adrià Sala per oferir classes de ioga gratuïtes a col·lectius en situació de vulnerabilitat i/o en risc d’exclusió social.

La col·laboració va arrencar al setembre, amb classes setmanals d’una hora al Casal dels Infants del barri del Raval, al de Santa Coloma de Gramenet i al del Besòs i la Mina. El confinament per contenir el Covid-19 les ha aturat, com tota l’activitat del Casal, però Yoga sin fronteras no s’atura i està publicant aquests dies classes online i vídeos curts al seu compte d’Instagram. Un recurs que pot ser molt útil per reforçar els hàbits saludables i esvair l’angoixa dels infants, adolescents i famílies que participen en el Casal, ara que cal quedar-se a casa. En el següent vídeo, l’Adrià els proposa una classe breu de ioga per fer aquests dies.

L’Adrià explica que la idea d’ensenyar ioga al Casal dels Infants li va sorgir perquè la seva germana n’havia estat voluntària. «Sabia que al Casal es feia bona feina i que fer-hi ioga seria útil. Per als nois i noies i les seves famílies és un exercici físic complet, els ajuda a relaxar-se i, sí, pot ser una eina d’inclusió social» explica.

Després d’aquests primers mesos, l’equip de Yoga sin fronteras vol fer un seguiment de l’impacte que han tingut les seves classes en el benestar dels infants, adolescents i famílies del Casal. En aquest vídeo podeu veure quina valoració en fan els i les adolescents del Centre Obert del Casal dels Infants del barri del Raval.

 

NotíciaYoga sin fronteras: exercici i relaxació de la mà del voluntariat