Enviat per casaldelsinfan… el dv., 04/06/2021 - 10:50

  VULL MÉS INFORMACIÓ

  PER QUÈ FER UN LLEGAT SOLIDARI?

  Tot l'import del teu llegat anirà
  destinat a garantir el desenvolupament

  de la nostra acció social

  El teu llegat solidari en cap cas
  perjudicarà els teus hereus

  És important deixar un testament,
  perquè del contrari, la llei diu qui té
  dret a heretar

  Un llegat és una forma de successió que consisteix a deixar a una o diverses persones, físiques o jurídiques, com a successora o successores a títol particular. Això vol dir que podran rebre béns concrets o determinats, com per exemple, un cotxe, una obra d’art o una quantitat de diners. El valor dels béns llegats mai pot superar el de la legítima que correspon als hereus forçosos.

  Pot llegar qualsevol persona que tingui capacitat per testar, és a dir, tothom als qui la llei no els hi prohibeixi, com per exemple els menors de 14 anys. Pot acceptar el llegat, tothom. Això inclou a organitzacions no lucratives com el Casal dels Infants.

  Són hereus forçosos, en primer lloc, els fills i descendents (nets o netes) i, si no n’hi ha, els pares i ascendents (avis i àvies). El cònjuge heretarà de la forma que s’estableixi legalment.

  La llei els reconeix el seu dret a heretar, com a mínim, un quart del patrimoni de la persona difunta, anomenat la legítima.

  Si no hi ha hereus o testament, la llei designarà l’ordre de successió seguint l’ordre del parentesc amb parents més o menys propers. En el cas de la falta d’existència de parents més o menys propers. En el cas que no existeixin i tampoc es faci testament, els béns passen a disposició de l’Estat.

  Pots donar al Casal dels Infants qualsevol tipus de béns o drets patrimonials. Per exemple, béns immobles, valors financers o diners.

  El teu llegat contribuirà a construir un futur millor per a molts infants, joves i famílies que es troben en situacions de vulnerabilitat econòmica i social.

  El teu llegat anirà destinat a garantir la continuïtat dels nostres 50 programes socioeducatius orientats a oferir oportunitats educatives que enforteixen el desenvolupament i impulsen el seu futur dels infants i joves.

  El teu llegat solidari és una oportunitat de futur per a molts d'ells i elles.

  El Casal dels Infants no està subjecte a l’Impost de Successions. En tractar-se d’una organització no lucrativa declarada d’utilitat pública, els ingressos que rep d’herències i llegats estan exempts de l’impost de societats. Per tant, la teva donació arribarà de forma íntegra als infants, joves i famílies.

  Per poder incloure al Casal dels Infants al teu testament, l’has de nomenar com a beneficiari d’una herència o llegat en fer el teu testament davant de notari.

  Hauràs d’especificar les següents dades:

  • Denominació o raó social: CASAL DELS INFANTS PER A L’ACCIÓ SOCIAL ALS BARRIS
  • Domicili Social: JUNTA DE COMERÇ, 16 08001, BARCELONA

  VOLS MÉS INFORMACIÓ?

  DESCARREGA’T LA NOSTRA GUIA

  També pots posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 933 170 013 o enviant un mail a rortega@casaldelsinfants.org

  Des de 1983, treballant per la igualtat d'oportunitats d'infants i joves en risc d'exclusió social.

  Barcelona |Badalona |Sant Adrià de Besòs |Santa Coloma de Gramenet |Salt |Marroc