El cine infantil del Raval entra en escena amb el PLum Festival

    Un dels moments de la primera edició del festival PLum Festival

    La primera edició del PLum Festival, el festival de curtmetratges realitzats per infants del barri del Raval de Barcelona, es va celebrar el divendres 1 de juny al Casal de barri Folch i Torres, amb l'organització del Casal dels Infants i el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Xarxa Òmnia. Hi van participar més de 150 nens i nenes que van demostrar talent, esforç i capacitat de reflexió sobre els fenòmens socials que els envolten.

    Els curts presentats van ser Puppet Rights, realitzat per nens i nenes de l’Associació Educativa Integral del Raval; Orígens, del Casal Obert de Petita Infància del Casal dels Infants; Zombicaust, Le Petit Jardin, Prou Bullying, Broken Darkness i And now what, de l’Espai Tecnològic Comunitari del Casal dels Infants; No more bullying del Casal Obert Infantil del Casal dels Infants i Respect is Perfect, del Casal Infantil Drassanes.

    Algun dels temes abordats en aquestes creacions són els drets dels infants, l’assetjament escolar, la inclusió social de les persones amb malalties mentals i la cura dels animals. L’experiència ha permès a aquests nens i nenes familiaritzar-se amb el llenguatge audiovisual, reflexionar críticament sobre la realitat i compartir una experiència comunitària amb companys i companyes del barri.