Reforcem les competències TIC dels infants i famílies amb portàtils i armaris carregadors

  Dues nenes utilitzen un ordinador portàtil.
  Nenes participants del Casal fan servir un dels ordinadors portàtils.

   

  Des del Casal dels Infants, un dels nostres objectius és trencar la bretxa digital i poder garantir recursos i competències digitals als infants, joves i famílies que participen en l’associació. Per aconseguir-ho, una de les línies d’actuació en l’últim any ha sigut dotar els nostres serveis socioeducatius amb més portàtils i amb armaris que serveixen per a carregar-los i emmagatzemar-los. 

  Durant l’any passat vam aconseguir distribuir 176 portàtils entre els nostres serveis socioeducatius als barris del Raval, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, La Mina, i Salt, la majoria dels quals ens van arribar a través de donatius. Aquests dispositius se sumen als ordinadors de taula amb què ja contàvem als nostres locals.

  Aquests portàtils han estat un gran suport en els diferents serveis i centres socioeducatius del Casal. En el cas d’infants i adolescents, és una eina d’ajuda en el reforç educatiu a partir de pàgines web didàctiques i per buscar informació per fer deures i treballs, així com un espai d’oci supervisat per les educadores. Per als joves, també ha suposat una millora en els espais de treball, per la recerca d’itineraris formatius i per facilitar la sol·licitud de beques estatals. En el cas dels adults, els ordinadors els han permès participar més en l’ensenyament dels seus fills, adquirir competències digitals en família i reforçar els espais d’aprenentatge de català i castellà.

  La disponibilitat d’ordinadors portàtils per als nostres participants forma part de l’aposta del Casal per continuar avançant en la digitalització i reduir la bretxa digital, per així intentar disminuir les situacions d’exclusió social que es puguin derivar de la manca d'accés a equips informàtics i el desconeixement del seu funcionament. Actualment, tràmits quotidians com la renovació del NIE, parlar amb el metge de capçalera o fer els deures de l’escola requereixen l’ús d’ordinadors i internet, als quals no tothom té accés. 

  Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) de l’any 2020, quasi un 30% de les llars amb ingressos inferiors a 1.600 € nets no disposava d’un ordinador. La xifra augmentava al 42% en les llars amb ingressos inferiors als 900 €. Pel que fa a competències digitals, un 30% de famílies amb fills no sabien utilitzar un processador de text, i més d’un 40% no sabien com funcionava un full de càlcul, segons dades de l’IDESCAT del mateix any. 

   

  Fes possible que seguim treballant per a la igualtat d'oportunitats a infants, joves i les seves famílies.

  Fes voluntariat. Informa-te'n aquí.

  Fes un donatiu aquí.