Testimonis per una millora de la protecció social al Marroc

  La Hanane, en Zaid i la Dikra, representants comunitaris de l'associació Nahda, part de la xarxa Kalimat

   

  Des de Kalimat, la xarxa d’entitats socials que des del 2018 coordinem a Tànger, realitzem accions de sensibilització i incidència per reclamar el dret a la protecció social al Marroc. Entre aquestes, hem recollit diversos testimonis que visibilitzen la vulneració del dret a la salut en igualtat de condicions, especialment entre col·lectius vulnerabilitzats com les mares solteres i les persones en procés de rehabilitació per addicció a les drogues. També reivindiquen l’accés a prestacions familiars per a famílies desfavorides amb infants a càrrec.

  Aquestes veus fan palesa la urgència de seguir millorant el sistema de protecció social marroquí, en procés de reforma. Des de Kalimat defensem i promovem la protecció social universal, basada en el principi de no discriminació, on les persones en situació de vulnerabilitat no quedin excloses. En la primera etapa d’aquesta reforma, el nostre objectiu és garantir que els col·lectius desfavorits es beneficiïn de les mesures previstes: l’accés al sistema de salut i les prestacions familiars.

  A principis d’any, des de Kalimat vam participar en una sessió consultes organitzada pel Sistema de Nacions Unides per al Desenvolupament al Marroc, que va tenir com a objectiu intercanviar informació i posicionaments sobre la reforma del sistema de protecció social. En aquesta intervenció vam plantejar un diagnòstic dels col·lectius més vulnerabilitzats a Tànger, a partir de dades sobre les persones acompanyades per les entitats de la xarxa.

  Els testimonis

  Salwa Hajami: "Al Marroc, per poder menjar, t'obliguen a renunciar a la cobertura mèdica"

   

  Dikra Machkour: “Hi ha joves que abandonen l’escola perquè no troben recursos per continuar”

   

  Abdemour Gueda: “La sanitat pública existeix en els mitjans de comunicació, però a la vida real no”

   

  Rabie Ayoub: “Al Marroc han treballat només per Covid i han deixat als consumidors de drogues patir”

   

  Amb el teu suport, seguirem reivindicant el dret a la protecció social universal al Marroc.

  Fes-ho possible fent un donatiu.