EMERGÈNCIA EDUCATIVA:
GARANTIR EL
DRET A L’EDUCACIÓ EN IGUALTAT D’OPORTUNITATS

SIGNA a favor de mesures que
garanteixin el dret a l’educació en igualtat
d’oportunitats
per als infants amb més vulnerabilitat

SIGNA a favor de mesures que garanteixin el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats per als infants amb més vulnerabilitat

SITUACIÓ ACTUAL

 

L’emergència sanitària i social provocada per la Covid-19 ha agreujat exponencialment la desigualtat educativa que ja existia. Amb l’obertura de les escoles al setembre, és necessari que les administracions garanteixin mesures per assegurar que la tornada a les aules no deixi a cap infant o jove al marge.

L’educació és un dret de tots i totes. Durant el confinament, molts infants en situació de vulnerabilitat no han tingut a casa seva els recursos necessaris per continuar aprenent, patint un desavantatge educatiu greu. A més a més, en molts casos les seves famílies han perdut la font d’ingressos, i això també ha generat molta angoixa als nens i nenes.

Per aquest motiu, ara que iniciem el curs, és necessari actuar amb rapidesa i prioritzar la infància vulnerable per garantir el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats.

L’EDUCACIÓ NO POT ESPERAR

Demanem a l’administració pública respostes àgils per garantir, ara més que mai, mesures que facilitin una tornada a l’escola segura i que assegurin els drets de tots els infants i joves en igualtat de condicions:

  1. Totes les escoles i instituts han de disposar dels recursos i materials suficients per poder garantir la seguretat dins i fora de les aules i minimitzar el risc de contagi.
  2. Per garantir el benestar i el desenvolupament adequat dels infants, sobretot dels vulnerables, demanem prioritzar l’educació presencial.
  3. Les administracions públiques han de destinar més recursos per als centres d’elevada complexitat i combatre la segregació escolar.
  4. El fora escola serà clau, aquest curs més que mai: necessitem més reforç escolar fora de l’horari lectiu perquè tothom aprengui en igualtat de condicions. Demanem l’obertura de centres socioeducatius o entitats socials en cas de confinament o tancament de les escoles perquè els alumnes amb risc no perdin el ritme d’aprenentatge.
  5. Cal involucrar-hi les famílies per prevenir l’absentisme, el fracàs escolar i l’abandonament prematur dels estudis.
  6. Tot l’alumnat ha de comptar amb dispositius tecnològics i internet a casa, i cal dotar les famílies amb les competències necessàries per a fer-ne un ús adequat i saludable.

SIGNA SI ESTÀS D’ACORD i ajuda’ns a sumar més veus per demanar mesures urgents i àgils que garanteixin la igualtat d’oportunitats per a tots els infants en aquesta tornada a l’escola.

SIGNA a favor de mesures urgents que garanteixin el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats per als infants amb més vulnerabilitat

 

Vull conèixer més informació sobre l’accés a l’educació a Catalunya en l’etapa dels 0 als 3 anys

Barcelona |Badalona |Sant Adrià de Besòs |Santa Coloma de Gramenet |Salt |Marroc

2022. © – CASAL DELS INFANTS PER A L’ACCIÓ SOCIAL ALS BARRIS – Entitat declarada d’utilitat pública

Què pots fer tuSigna les nostres peticionsEmergència educativa covid