INFÀNCIA I JOVES MIGRANTS:
MENORS
SENSE REFERENTS FAMILIARS

SIGNA a favor de mesures urgents que
garanteixin la igualtat d’oportunitats i
el compliment dels drets
de tots els menors.

 

SIGNA a favor de mesures urgents que garanteixin la igualtat d’oportunitats i el compliment dels drets de tots els menors.

 

SITUACIÓ ACTUAL

 

Des de l’any 2015 fins a avui, 9.000 infants i joves sense referents familiars han arribat a Catalunya fugint de situacions de pobresa i violència al seu país d’origen i en la cerca d’una vida millor i digna, amb més seguretat, llibertat, educació i oportunitats.

Després d’una procés migratori tan dur, les administracions públiques tenen les responsabilitat d’assumir-ne la tutela i acollir-los en centres residencials.

Quan són majors d’edat i ja no se’ls tutela, però, han de fer front a greus traves administratives per obtenir el permís de residència i el de treball. Un obstacle injust i arbitrari que, en la majoria de casos, fa que costi molt que les empreses els puguin oferir una oportunitat laboral. Tot plegat, sumat a l’estigmatització dels discursos racistes, vulnera els drets d’aquests nois i noies i dificulta que puguin tirar endavant i valer-se per si mateixos.

És necessari que les institucions públiques europees, estatals, autonòmiques i municipals garanteixin mesures que protegeixin els drets i oportunitats de tots els infants i joves, independentment del seu país d’origen o condició. És fonamental conèixer la realitat de la infància migrada i adoptar les mesures necessàries per vetllar pels seu benestar.

UN LLARG VIATGE

 

Al 2015 l’Abdoul començava a caminar amb 15 anys per venir a Espanya, seria un viatge de dos anys i més de 8.000km fets a peu i en autobús perseguint el somni d’una vida millor. La violència va ser una constant durant tot el viatge.

També va haver de fer front a situacions de molt de racisme, rebuig i pobresa. Veient situacions extremes de molt a prop i com moltes altres persones que intentaven arribar a europa quedaven enrere.

Finalment, l’any 2017 l’Abdoul va arribar a Barcelona i va tenir el seu primer contacte amb el Casal dels Infants.

Després d’haver fet un curs d’ajudant de cambrer, l’Abdoul ha començat a treballar al restaurant barceloní Casa Amàlia, on ha superat el procés de prova i ja compta amb un contracte indefinit.

Al Casal dels Infants participa en el Casal Jove Atles del Raval i en el programa de sensibilització a escoles i instituts l’Escola Suma.

LES NOSTRES PROPOSTES

 

Des del Casal dels Infants demanem que no es criminalitzi els infants i joves migrants sense referents familiars. Demanem als governs mesures de protecció i inclusió reals que garanteixin els seus drets i la igualtat d’oportunitats.

SIGNA SI ESTÀS D’ACORD i ajuda’ns a sumar més veus a favor de mesures urgents que garanteixin la igualtat d’oportunitats i el compliment dels drets de tots els menors.

Entre tots i totes podrem construir una societat més justa i en igualtat d’oportunitats.

SIGNA a favor de mesures urgents que garanteixin la igualtat d’oportunitats i el compliment dels drets de tots els menors.

Vull conèixer més informació sobre l’accés a l’educació a Catalunya en l’etapa dels 0 als 3 anys

Barcelona |Badalona |Sant Adrià de Besòs |Santa Coloma de Gramenet |Salt |Marroc

2022. © – CASAL DELS INFANTS PER A L’ACCIÓ SOCIAL ALS BARRIS – Entitat declarada d’utilitat pública

Què pots fer tuSigna les nostres peticionsINFÀNCIA I JOVES MIGRANTS: MENORS SENSE REFERENTS FAMILIARS