A CATALUNYA,  6 DE CADA 10 MENORS DE 3 ANYS NO VAN A L’ESCOLA BRESSOL

L’ACCÉS A L’EDUCACIÓ ENTRE ELS 0 I ELS 3 ANYS ÉS FONAMENTAL perquè els infants tinguin un desenvolupament cognitiu adequat, i marca les seves vides. Tot i ser un dret reconegut de tots els nens i nenes, aquesta etapa educativa a Catalunya NO és gratuïta ni universal i hi trobem greus desigualtats.

Actualment els infants en risc d’exclusió social són els que menys accedeixen a l’educació 0-3, perquè les seves famílies no poden assumir-ne la despesa o bé perquè no hi ha una reserva de places suficient per a aquests infants.

Incrementar el pressupost públic en el primer cicle d’educació infantil és clau per corregir les desigualtats socials que molts infants pateixen des que neixen.

VOLS SABER-NE MÉS?

NECESSITEM UNA EDUCACIÓ 0-3 A L’ABAST DE TOTHOM

 

La inversió pública del Departament d’Educació en aquesta etapa va caure un 88% entre els anys 2008 i 2019. Només el 39% dels infants menors de 3 anys a Catalunya va a una escola bressol o llar d’infant.

A més a més, la realitat social d’un territori condiciona l’accés a l’educació en aquesta etapa. A Salt, per exemple, només el 16% dels infants van a una llar d’infants o escola bressol, mentre que a Esplugues de Llobregat hi van el 63%.

És necessari actuar de forma urgent per ajudar les famílies amb menys recursos a tenir una educació 0-3 de qualitat i gratuïta per als seus infants.

El Departament d’Educació només comptabilitza que l’1% de l’alumnat del primer cicle d’educació infantil té necessitats específiques de suport educatiu degut a la seva situació social desfavorida, mentre que a Catalunya 1 de cada 3 infants es troba en risc de pobresa o exclusió social.

DESCARREGA’T EL NOSTRE DOSSIER i descobreix tota la informació de Catalunya sobre l’accés a l’educació dels 0 als 3 anys.

Vull conèixer més informació sobre l’accés a l’educació a Catalunya en l’etapa dels 0 als 3 anys

Des de 1983, treballant per la igualtat d’oportunitats d’infants i joves en risc d’exclusió social.

Barcelona |Badalona |Sant Adrià de Besòs |Santa Coloma de Gramenet |Salt |Marroc

Què pots fer tuSigna les nostres peticionsPetita infancia grans desigualtats