LA MEITAT DE LES,  VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE A CATALUNYA SÓN DONES MENORS DE 20 ANYS

WEBINAR: Conversa sobre violències masclistes en noies joves

WEBINAR: Conversa sobre violències masclistes en noies joves

En el context del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, des del Casal dels Infants volem reivindicar la necessitat urgent de protegir les adolescents i joves de la violència de gènere i la importància de l’educació per revertir aquesta situació.

Un gran nombre de nois i noies adolescents i joves no perceben que la violència de gènere sigui un problema en la seva edat. Segons les dades de l’estudi “Barómetro de juventud y género”publicat el 2021 per la Fundació FAD, un de cada cinc nois d’entre 15 i 29 anys considera que la violència de gènere no existeix i que és “un invent ideològic”.

En quatre anys, el percentatge de noies que es consideren feministes s’ha incrementat del 46% al 67%, en el cas dels nois ha disminuït fins al 32%.

Aquestes dades, entre moltes altres, confirmen el risc que tenen les noies joves de patir violència de gènere i la necessitat actual de seguir implementant programes educatius i de sensibilització per poder incidir en aquests resultats.

VOLS SABER-NE MÉS?

“Les violències masclistes són una responsabilitat social, política i individual”

 

Marta Mariñas és psicòloga terapeuta especialitzada en gènere i violències de gènere. Militant feminista. Treballa acompanyant persones, incloent en els processos terapèutics la perspectiva feminista com a element clau.

Ilham Arbiine és participant del nostre Casal Jove Atles del Raval, ha realitzat diferents voluntariats i col·labora amb el programa d’educació en valors del Casal dels Infants Escola Suma. Militant feminista i musulmana, és tècnica en Integració Social i actualment estudia Educació Social i Treball Social.

La Marta i l’Ilham en la gravació de la xerrada

Descobreix què en pensen la Marta i la Ilham en aquest vídeo on intercanvien les seves opinions entorn a les següents preguntes:

  • Quines són les violències masclistes que impacten més en les dones joves en aquest moment?
  • Quins són els models de parella que perpetuen les violències masclistes?
  • Què podem fer com a societat per disminuir les violències?

Al Casal dels Infants tenim el convenciment que cap model d’intervenció socioeducativa que defensi els drets humans i la igualtat d’oportunitats pot deixar de banda la igualtat de gènere i la lluita contra la violència masclista.

Suma’t a les persones que treballem per la igualtat d’oportunitats!

Junts i juntes sumem més forçes per canviar aquesta realitat

Des de 1983, treballant per la igualtat d’oportunitats d’infants i joves en risc d’exclusió social.

Barcelona |Badalona |Sant Adrià de Besòs |Santa Coloma de Gramenet |Salt |Marroc

Què pots fer tuSigna les nostres peticionsProtecció violència masclista