Arrenca la 6a edició de la Tapa Solidària amb més de 80 restaurants solidaris

4/10/2016

 

· Els germans Albert i Ferran Adrià apadrinen la 6a edició de la iniciativa que involucra més de 80 restaurants per donar oportunitats educatives a les mares i nadons del projecte “Vincles” del Casal dels Infants.

 

· Albert Adrià destaca que “la Tapa Solidària malauradament segueix sent necessària per a que moltes persones amb dificultats puguin tirar endavant. Cada any hem de ser més els qui ens hi sumem. Estem orgullosos de la solidaritat del món gastronòmic”.

 

· El Vicepresident del Casal dels Infants, Lluís Prats, ha assegurat que “la suma de voluntats és el que realment transforma la realitat. Sense la solidaritat de les milers de persones que participen a la Tapa Solidària seria impossible seguir donant oportunitats com ho estem fent a Barcelona, Santa Coloma, Badalona, Sant Adrià i Salt”.

 

Barcelona,4 d’octubre de 2015 – Aquest matí el restaurant Tickets ha tornat a ser l’escenari de la presentació, per 6è any consecutiu, de la Tapa Solidària, una iniciativa dels xefs Albert i el Ferran Adrià, que suma els esforços de més de 80 restaurants de Barcelona i arreu de Catalunya en favor del Casal dels Infants i la lluita contra les desigualtats.

De fet, la iniciativa es consolida, convertint-se en la referència que barreja cuina i solidaritat.” la Tapa Solidària malauradament segueix sent molt necessària per a que moltes persones amb dificultats puguin tirar endavant”, explicava Albert Adrià en el torn de parlaments de la presentació, “cada any hem de ser més els qui ens hi sumem. Estem orgullosos de la solidaritat del món gastronòmic”.

Cada restaurant col·laborador aporta 0,50 euros de la venda d’una tapa de la seva carta al Casal dels Infants, que treballa des de fa més de 30 anys perquè l’educació alimenti el futur dels infants i joves en situació de vulnerabilitat. “En les cinc primeres edicions, la Tapa Solidària ha aconseguit més de 122.000 euros que s’han destinat íntegrament a Vincles, el projecte maternoinfantil del Casal que cada dia dóna suport a mares amb nadons de 0 a 3 anys en situacions de vulnerabilitat. El projecte neix de la consciència de que invertir en educació, quan abans millor, fa créixer les possibilitats de tirar endavant dels nens i nenes”, ha explicat Lluís Prats, Vicepresident del Casal dels Infants.

La Tapa Solidària ha estat clau en el funcionament de Vincles als barris de Badalona, Santa Coloma, Salt i Barcelona. “El darrer any hem acompanyat més de 500 nadons i mares d`entorns i famílies marcades per la pobresa perquè tinguin un inici de vida segur i puguin sortir-se’n”, ha detallat Prats.

El compromís de les persones que tastin la Tapa Solidària es traduirà en més oportunitats per transformar la seva realitat, perquè els infants siguin els protagonistes de la seva educació, del seu progrés, de la seva vida. “l’expertesa del Casal dels Infants en aquest sentit és indubtable, s’aparta de l’assistencialisme i treballa a l’orígen de les desigualtats”, ha recalcat, al seu torn, Francesc Iglésies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Iglésies també ha emfatitzat que “aquest maridatge -de cuina i solidaritat- apel·la directament les nostres consciències: hem de ser conscients que les desigualtats creixen i que moltes famílies pengen d’un fil”, i ha acabat amb una frase cèlebre: “l’important no és què es menja sinó com es menja. Llarga vida a la Tapa Solidària!”.

Restaurants i sortejos solidaris

El Tickets és només un dels restaurants de renom que es sumen a la iniciativa, que compta amb més de 80 restaurants.

A banda, amb la consumició de la Tapa Solidària hi haurà l’opció d’omplir les dades del sotagots de la Tapa i participar en el sorteig d’un àpat per a dues persones cedit per cadascun dels restaurants. Amb la mateixa acció s’entrarà també en un sorteig d’un viatge a Dubai per a dues persones cortesia del xef Mariano Andrés amb visita inclosa al seu restaurant “Seville’s” a la capital dels Emirats.

Descobreix aquí els restaurants participants

NotíciaArrenca la 6a edició de la Tapa Solidària amb més de 80 restaurants solidaris