Colònies d’estiu per divertir-se i créixer en valors

26/07/2016

L’arribada de l’estiu és per a molts nens, nenes i adolescents sinònim de marxar de colònies. Molts infants de Barcelona, Santa Coloma i Badalona gaudeixen aquest dies de la natura, les excursions i els jocs de grup i, els que encara no han marxat, preparen la maleta per fer-ho en els propers dies. Segons els educadors, els infants estan molt il·lusionats amb les colònies, després de tot un any a la ciutat.

Han marxat a diferents punts de muntanya de la província de Girona i Barcelona: Serinyà, Vilopriu, Planoles o Brunyola (Girona) i Santa Maria de Palautordera (Barcelona). Per a molts dels nens i nenes que fan colònies “aquesta és l’única vegada en tot l’any que tenen l’oportunitat de sortir de la ciutat”, assegura l’Olga Gallès, educadora del Casal del Raval.

Els més petits del barri barceloní han marxat fins a Can Font, a Brunyola, a prop de Girona. Els seus companys del Casal Obert Infantil, en canvi, estan passant uns dies a Serinyà, a prop de Banyoles mentre que els nens i nenes de l’Anem i Tornem de Santa Coloma s’ho passen d’allò més bé a El Ginebró i els de Badalona descobreixen l’entorn incomparable del Castell de Fluvià, a Santa Maria de Palautordera (Montseny). Per als més petits, “en molts casos és la primera vegada que marxen de la ciutat, és el seu primer contacte amb la natura i, per tant, és una gran oportunitat per viure-la i gaudir-la”, assegura l’Olga. Durant aquest dies, a més, “es treballa la cohesió de grup i la relació entre iguals” i els infants poden sortir per uns dies “del seu entorn habitual que, sovint, els ofereix unes condicions difícils”, afegeix.

Pel que fa als més grans, els adolescents de Santa Coloma gaudeixen aquests dies de la natura al municipi de Planoles, al Ripollès, on la setmana vinent seran rellevats pels seus companys i companyes del Casal dels Infants de la Mina-Besòs, que ja estan fent les motxilles. Per al director del Casal en aquest barri, Juanma Martín, “les colònies són una gran oportunitat per als joves ja que les esperen amb motivació i els serveix per veure que hi ha realitats molt diverses a les que ells viuen en el seu dia a dia.” A més, – afegeix- “senten que les colònies són com un premi, una recompensa per a l’esforç que han estat fent durant tot el curs.”

El lleure, el contacte amb la natura i passar-ho bé amb els amics és quelcom que hauria de ser una constant durant tot l’any “dóna energia, carrega les piles, és part fonamental del nostre desenvolupament com a persones, i aquesta necessitat creix quant més dura és la nostra realitat”, prossegueix Martín, “és per això que el lleure educatiu és una part imprescindible de l’educació dels infants”.

NotíciaColònies d’estiu per divertir-se i créixer en valors