Despleguem kits d’emergència i educatius per a infants en situació de vulnerabilitat

7/04/2020

Després de tres setmanes de confinament, i davant una situació en què les necessitats bàsiques de moltes famílies encara no s’han cobert, des del Casal dels Infants hem començat a desplegar kits d’emergència i kits educatius per a aquelles famílies que participen en l’associació que es troben en una situació de vulnerabilitat més greu. Es tracta d’una mesura urgent, en resposta a les necessitats detectades amb l’acompanyament telefònic constant que mantenim amb 2.575 infants, joves i famílies.

Els kits d’emergència consisteixen en una prestació econòmica amb fons de l’associació perquè les famílies que més ho necessitin facin front a necessitats alimentàries no cobertes. L’ajut és d’un import mitjà de 140 euros setmanals per a una família de quatre membres, però s’ajusta en funció de la situació de cada família i la seva evolució. Es realitza un seguiment molt acurat del cas per si podem gestionar respostes d’urgència social amb els serveis socials i un pla de seguiment intensiu per evitar que s’agreugi la situació de risc.

Tot i que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha creat targetes moneder per suplir la prestació de les beques menjador, unes targetes que han de repartir els Ajuntaments i els Consells Comarcals, ens trobem que hi ha famílies que encara no les han rebut. Tot i que la situació és complexa i el repartiment no és senzill, reclamem a totes les administracions públiques respostes més àgils, quan es tracta de garantir drets bàsics d’infants en situació de vulnerabilitat.

Els kits educatius es repartiran a cada barri i inclouran materials per a activitats d’aprenentatge (llapis, gomes, colors, fulls, llibretes i estris per a manualitats), així com jocs i joguines. D’altra banda, Amazon ens ha fet arribar un donatiu de 65 tauletes que distribuirem entre aquells infants i adolescents del Casal dels Infants que més les necessiten per seguir el curs escolar o altres processos de formatius. Busquem aliances amb altres empreses per comptar amb més dispositius que permetin a més nois i noies estar connectats.

El primer repartiment d’aquests kits educatius s’ha fet aquest dimarts per a les famílies del barri del Raval de Barcelona, i els següents es realitzaran en els pròxims dies a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Salt

Aprofitant aquest repartiment, també hem ofert a les administracions públiques col·laborar en la distribució de les targetes moneder que supleixen les beques menjador a totes aquelles famílies del Casal dels Infants que encara no les hagin rebut. De fet, ja n’hem repartit en aquestes tres primeres setmanes de confinament, en alguns municipis. També ens hem ofert per distribuir les targetes moneder per suplir el berenar que els infants reben als Centres Oberts, una mesura que les administracions publiques també han activat.

Necessitem més que mai poder mantenir l’acompanyament quotidià del nostre equip educatiu a infants, joves i famílies, i respondre a les situacions de risc amb kits d’emergència. Fes-nos costat fent un donatiu aquí.

NotíciaDespleguem kits d’emergència i educatius per a infants en situació de vulnerabilitat