El CCCB obre les portes aquest estiu a 40 nens i nenes del Casal dels Infants

20/06/2020

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) oferirà enguany totes les places del seu casal d’estiu “Culturnautes” a nens i nenes participants del Casal dels Infants i de la Fundació de l’Esperança. El CCCB aposta així per “alleugerir el pes d’un estiu que serà extraordinàriament difícil per a algunes famílies” del barri del Raval, com explica a la seva web.

El “Culturanautes” serà un viatge per la galàxia de la cultura contemporània per a aquests infants, i a través de les propostes de diversos col•lectius descobriran l’arquitectura, l’urbanisme, la participació ciutadana, la dansa i diverses formes de creació artística.

Del Casal dels Infants hi participaran 40 infants de 8 a 12 anys apuntats al CatEstiu, un servei que cada estiu té com a objectiu reforçar el domini del català dels infants, així com altres competències instrumentals com les matemàtiques. Aquest suport en l’aprenentatge es combina amb activitats de lleure educatiu, que enguany seran les del “Culturnautes” del CCCB.

Així, els nens i nenes del CatEstiu alternaran les setmanes d’activitats al CCCB —dues els infants de 3er i 4t i tres els de 5è i 6è— amb setmanes en què faran reforç educatiu a les aules del CEIP Labouré. A més a més, les activitats també inclouran l’àpat del dinar a les instal•lacions del CCCB.

Des del Casal dels Infants celebrem que un equipament cultural de referència com el CCCB obri les portes als infants del barri en un moment en què és fonamental que gaudeixin del lleure educatiu i la cultura. També és una col•laboració que facilita que el nostre servei CatEstiu pugui aplicar les mesures de distanciament necessàries per a la prevenció de la Covid-19, ja que comptar amb els espais del CCCB facilita mantenir l’organització en grups de convivència de 10 nens i nenes.
 

NotíciaEl CCCB obre les portes aquest estiu a 40 nens i nenes del Casal dels Infants