El programa de Formació i Inserció Laboral entra a les cases

30/04/2020

Els nostres esforços per fer suport a joves que busquen feina, així com a famílies que amb el cop de la crisi del Covid-19 han perdut la feina, no s’aturen. Des del 16 de març el nostre Programa de Formació i Inserció Laboral (FIL) ha gestionat 119 ofertes laborals, 91 participants de l’associació han realitzat una entrevista de feina o estan pendents de realitzar-la i, per ara, 21 persones han estat contractades. També s’han tramitat nou ofertes de feina per a pares i mares del Casal Familiar del barri del Raval.

Ens centrem en les càpsules formatives a través d’internet, tant per treballar competències transversals com per millorar aspectes tècnics de diversos àmbits professionals. Per fer-ho comptem, com sempre, amb la implicació imprescindible de les empreses col·laboradores i altres persones voluntàries.

Alguns exemples d’aquestes càpsules són els vídeos que el servei Rumb a la feina ha realitzat en el marc del curs “Cerca de feina amb el telèfon”, on s’apren a descarregar i gestionar aplicacions orientades a la inserció laboral, entre altres competències.

Des de l’Aula d’Hostaleria una de les propostes formatives és una càpsula per aprendre a fer pa a casa, explicada per un professional del sector, Bruno Sempere, en representació del grup Pepa Tomate i el seu forn de pa The Forner.

Per als qui volen aprofitar el confinament per preparar-se millor les entrevistes de feina, Daniel Orobitg, voluntari del Casal dels Infants i manager del grup Sagardi, explica en aquesta càpsula estratègies per aconseguir-ho.

https://www.youtube.com/embed/CTzaDWBxTIs

NotíciaEl programa de Formació i Inserció Laboral entra a les cases