«Els infants del barri gaudeixen del "Culturnautes" i senten que el CCCB també és seu»

29/07/2020

En què consisteix el “Culturnautes”?

És un casal d’estiu que organitza el CCCB i que enguany celebra la seva sisena edició, segurament la més especial. Aplega simultàniament a 30 nens i nenes d’entre 6 i 14 anys de la Fundació Esperança i del Casal dels Infants —en el cas del Casal dels Infants, hi participen dos grups de 20 nens i nenes repartits en setmanes alternes—.

Quines activitats hi fan els infants?

El “Culturnautes” s’organitza al voltant d’alguns dels eixos de programació del CCCB. Aquest any, per exemple, reflexionaran entorn de mart, el cos i l’exploració de les ombres i les llums, entre altres aspectes. Treballem amb col·lectius d’artistes, divulgadors científics i filòsofs, en cinc laboratoris de creació en què els nens i nenes treballen projectes artístics.

Per què és important que el “Culturnautes” s’obri als infants del barri?

Sempre ha tingut entre un 10% i un 15% de les places dedicades amb gratuïtat als nens i nenes de Ciutat Vella. Aquest any, però, amb la situació tan excepcional generada per la crisi del coronavirus, després d’aquests mesos de tancament a casa, de desvinculació del seu entorn social i de lleure, hem pensat que era imprescindible que una institució com el CCCB oferís un programa cultural de qualitat als nens i nenes del barri.

Com en valoreu el resultat?

Estem realment contents. No oblidem que això és una institució pública, que és de tothom. La reacció dels nens i nenes és de gaudi i de sentir que estan en un lloc que també és seu, i això és el que ens interessa com a institució.

Aquesta no és l’única col·laboració entre el CCCB i el Casal dels Infants. Fa uns mesos, el grup de dones “El hilo del Casal” del Casal Familiar de Santa Coloma de Gramenet va exposar al centre l’exposició “Pretty tired faces”, per donar a conèixer les seves històries de vida i experiències compartides.

Fes possible que 1.600 infants i joves segueixin gaudint del dret al lleure durant l’estiu:

Fes un donatiu: https://www.casaldelsinfants.org/dona-ara/

Fes voluntariat: https://www.casaldelsinfants.org/que-pots-fer-tu/voluntariat/

Entrevista«Els infants del barri gaudeixen del "Culturnautes" i senten que el CCCB també és seu»