Literatura i cultura a les Festes del Raval de Santa Coloma de Gramenet

11/07/2023

Aquest cap de setmana el barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet estava de festa. Les Festes del Raval de Santa Coloma de Gramenet van tenir lloc el 7,8 i 9 de juliol. El Casal dels Infants de Santa Coloma hi va participar especialment el dissabte, organitzant el Matí Intercultural Mar Aubeso, en honor a la llibretera i activista de la cultura catalana que va promoure l’obertura de la biblioteca Can Peixauet de la ciutat colomenca. 

Durant el matí van tenir lloc diferents tallers i activitats: inflables per als petits i petites, una batucada i desfilada de la Colla de Capgrossos i Grallers del Raval, una gimcana familiar, un taller d’origami, un futbolí humà, un taller de costura de les dones del Teixint xarxa i d’El Hilo del Casal, i altres tallers, manualitats i paradetes de l’Espai de les Oportunitats i l’Ocell de Foc. 

 

Dones participen en un taller de costura durant les festes majors del barri.

 

Per a fer-ho possible, hi van col·laborar també l’Espai Banús de la Fundació Maria Raventós, Conversatòries, la Fundació Tallers, CNL Heura, i Associacions de Famílies de les escoles del barri.  

 

VII Premis de Creació i Expressió Literària Mar Aubeso

A part del joc i l’entreteniment, el matí va estar dedicat a commemorar el llegat de la Mar Aubeso i, per tant, donar protagonisme a la lectura, la literatura i la cultura. Durant el matí es va fer entrega dels VII premis de Creació i Expressió Literària Mar Aubeso, organitzat per l’Associació de Veïns del Raval. Aquest any la temàtica per als relats era l’amistat. Hi van participar nens i nenes de les escoles i entitats del barri, entre els quals hi havia també els infants participants del Centre Obert Tornem, del grup d’edat de 9 a 12 anys.

 

Les dues guanyadores del concurs literari del Casal dels Infants ensenyen el seu premi.

 

Entre els guanyadors i guanyadores hi havia dos participants del Casal dels Infants de Santa Coloma, la Jennifer i la Rosalin, d’11 anys les dues. Van rebre el premi de la mà de l’alcaldessa, Núria Parlón, i de la secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, Núria Valls. El reconeixement incloïa una còpia del llibre L’amistat, que recollia tots els escrits dels infants que van participar en el concurs.

Un any més, el Casal dels Infants de Santa Coloma suma forces amb la comunitat per fer possible les Festes del Raval de Santa Coloma de Gramenet, de celebració del barri i del llegat d’una dona revolucionària de la ciutat.

NotíciaLiteratura i cultura a les Festes del Raval de Santa Coloma de Gramenet